Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните и бивш

...
Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните и бивш
Коментари Харесай

Бившият топ рефер на България Антон Генов обвинен в престъпление по служба

Директорът на Областната дирекция по сигурност на храните и някогашен интернационален футболен арбитър Антон Генов беше упрекнат в закононарушение по работа поради непозволени дейности против компании, които са съперници на сина му в областта на изкупуване на отработена лой за биогориво, оповестиха от държавното обвиняване.

При следствието е открито, че на 3 октомври 2016 година Генов е разпоредил да бъде тестван складът на сдружение в Нови Искър, като били конфискувани 8180 л отработена лой и 39 неупотребявани бидони. От прокуратурата означават, че шефът дирекцията е превишил правата си, тъй като неговото ведомство няма право да се занимава с боклуци.

Според държавното обвиняване задачата на Генов е била да набави облаги за сдружение, в което по същото време работел синът му и което имало същия предмет на активност като проверяваното. Именно коли на тази компания превозили иззетата от Нови Искър лой в незнайна посока. На 4 ноември предходната година Генов разпоредил инспекция при различен съперник на сина си – компания в Ботунец. До изземване обаче не се стигнало, тъй като сдружението подало сигнал в Агенцията по храните и тя спряла дейностите на ОДБХ – София.

Антон Генов ще дава отговор и за това, че през октомври принудил компания с задграничен притежател да не прави комерсиална активност в София. Става дума за компания, която още веднъж изкупува лой за биогориво.
След като били подадени тъжби против активността на татко му, синът на Генов напуснал компанията, чиито съперници потърпевши от дейностите на дирекцията. Бившият арбитър е с мярка за неотклонение " гаранция " в размер на 5000 лева

" Синът ми е бил на стаж три месеца, познава се със притежателя отпреди това, приключил е в Англия и е напуснал от дълго време там. Не е работил по такива въпроси. Аз съм се опитал да спазя закона, по сигнали. Имам цели преписки, не съм работил на своя воля. И в този момент ще ги осъдя, подал съм тъжби против всички”, разяснява Генов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР