Дипломацията и запазване на неутралитета на страната ни в ситуация

...
Дипломацията и запазване на неутралитета на страната ни в ситуация
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: С дипломация и неутралитет, а не със санкции и контрасанкции се постига мир

Дипломацията и опазване на неутралитета на страната ни в обстановка на военни дейности са подходите, които ще запазят мира у нас и в района “, счита лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ във Варна Борислав Гуцанов. 

Според него, прибързаното разкъсване на дипломатическите връзки с Русия е неточност, която поставя в безпомощна ситуация хиляди съветски и български жители и фирми и води до стопански последици, чиито мащаби занапред ще усещаме.

„ Българска социалистическа партия за България “ настоява за незабавно връщане на разговора сред България и Русия и освен на бизнес ниво – с „ Газпром “, само че и на държавно.  

„ Само нормализирането на дипломатическите връзки може да спре милитаризирането на Черно море и превръщането му в зона на спор, който заплашва освен икономическото развиване на целия район, само че е опасност за живота на хората “, безапелационен е Гуцанов. Той акцентира, че задачата на Българска социалистическа партия е възобновяване на мира. 

„ Войните са най-пагубните събития в исторически проект. Достатъчно е да си припомним 60-те милиона, починали във Втората международна война, големите опустошения на инфраструктура, безвъзвратната загуба на хиляди монументи на архитектурата, културата, изкуството. В 21 век това е неприемливо “, сподели лидерът на варненската листа на левицата. 

Отстояване на опциите за интернационален политически разговор и дипломатически старания за преустановяване на войната в Украйна, както и опълчване на политиката на наказания и контра санкции и на действия, които могат да въвлекат България във военния спор, са главните цели във външната политика, които ще отстояват националните представители на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в 48-ото Народно заседание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР