Дипломатическите мисии на Израел по света спират работа заради конфликт

...
Дипломатическите мисии на Израел по света спират работа заради конфликт
Коментари Харесай

Израелските посолства по света не работят

Дипломатическите задачи на Израел по света стопират работа поради спор сред външното и финансовото министерство. Работата на всички посолства и консулства на Израел бе блокирана поради стачка, провокирана от спор сред външното и финансовото министерство на страната. Това заяви посредством уеб страницата си израелското външно ведомство, съобщи ТАСС.

Действията на дипломатите са координирани от Министерството на външните работи, Министерството на защитата и Федерацията по труда на живеещите в страната Израел Хистадрут. Стачка оповестиха и военните аташета на Израел.

Причина за крайната мярка стана известие от Министерството на финансите, че ще принуди дипломатите да връщат хиляди долари, изплатени им за направени разноски, оповестява „ Таймс ъф Израел ”.

Израелското министерство на външните работи декларира, че е " насила " да затвори дипломатическите задачи по отношение на решение на финансовото ведомство " да наруши договореностите ", подписани от генералния му шеф през юли, и " да задължи посланиците на Израел в чужбина в едностранен ред да съблюдават нови инструкции, които са в прорез с постигнатите преди условия и нарушават реда, действителен към този момент няколко десетилетия ".

По време на стачката задачите на Израел в чужбина няма да одобряват гости и да дават услуги.

Външното министерство на страната декларира, че решението за смяна в работата на задачите и процедурите по финансирането им поврежда основополагащи принадлежности, които подсигуряват работата на дипломацията и страната като цяло. Министерството прибавя, че финансовото ведомство не оставя различен избор на дипломатите, и показва вяра спорът да бъде организиран в най-близко време.

През март 2014 година краткотрайно бяха затворени всички дипломатически задачи на Израел, в това число към интернационалните организации, а също и самото външно министерство в Ерусалим. Израелските дипломати няколко години упорстваха държавното управление и финансовото министерство да подобрят заплащането на труда им. През август 2018 година стачкуваше спомагателният личен състав в израелските посолства по целия свят, напомня ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР