Дипломатическата вражда между Израел и Турция във връзка с кървавите

...
Дипломатическата вражда между Израел и Турция във връзка с кървавите
Коментари Харесай

Турските власти унижават изгонения посланик на Израел в Турция

Дипломатическата омраза сред Израел и Турция по отношение на кървавите конфликти по границата сред Ивицата Газа и еврейската страна продължи и през днешния ден, като израелското външно ведомство предложения почитан турски делегат за неодобрение по отношение на " унижението " на израелския дипломат, до момента в който се е качвал на полет за Тел Авив , откакто беше изпъден от страната, оповестяват израелските медии.



Израелският дипломат Ейтан На`ех, на който му беше подредено краткотрайно да напусне Турция, е бил подложен на обстойна инспекция за сигурност, при която е бил принуден да си събуе обувките . Турските медии са били поканени да снимат спектакъла , предизвиквайки Израел да отговори реципрочно.

" Турският шарже д`афер в Тел Авив беше привикан за неодобрение ", показаха от израелското външно ведомство, като са поканили израелски публицисти да снимат влизането на Умут Дениз в постройката на министерството в Йерусалим, акцентирайки точния вход, през който той ще влезе.

 Турция изгони консула на Израел в Истанбул
Турция изгони консула на Израел в Истанбул

Ердоган предизвести, че историята " няма да елементарни " на Израел и Съединени американски щати

" Фонът, наред с други неща, е неуместното отношение към посланика на Израел Ейтан На`eх на летището в Истанбул посредством провеждането на прецизна инспекция с умишленото наличие на турски медии ", продължава изказването на израелските управляващи.

" Това беше същинска насмешка ", акцентира израелски източник, представен от публичната телевизия, допълвайки: " Това е съзнателно оскърбление на израелски дипломат пред камерите - поканени особено от турското държавно управление. "

Източникът е добавил, че турските служби за сигурност са ревизирали ръцете на На`ех за следи от експлозиви .

 Израел изгони турския консул в Йерусалим
Израел изгони турския консул в Йерусалим

Анкара заяви, че гони израелския дипломат за неустановен период

Тези събития припомнят случай през 2010 година, когато връзките сред двете страни се утежниха фрапантно, откакто заместник-министърът на външните работи на Израел Дани Аялон се опита обществено да унижи посланика на Турция в Израел, като го постави да седне на дребен стол и не сподели турското знаме в стаята по време на среща, в която той разкритикува турския представител за антиизраелски ефирен сериал, предаван в Турция.

Инцидентът на летището с израелския дипломат се случи, откакто Турция през вчерашния ден подреди на генералния консул на Израел в Истанбул Йоси Леви Сфари да напусне страната.

По-рано през вчерашния ден Израел изгони консула на Турция в Йерусалим в контекстна на все по-ожесточената война на думи сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

 Турция изгони посланика на Израел
Турция изгони посланика на Израел

Министерството на външните работи на Турция е поискало от посланика на Израел да напусне страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР