Дипломати и политици почетоха националния празник на МакедонияМакедония официално отбеляза

...
Дипломати и политици почетоха националния празник на МакедонияМакедония официално отбеляза
Коментари Харесай

Дипломати и политици почетоха националния празник на Македония

Дипломати и политици уважиха националния празник на Македония
Македония публично означи националния си празник – 8 септември с коктейл в столичен хотел. Дипломати, политици, предприемачи и другари на македонския дипломат Н. Пр. Марян Гьорчев почетоха приема, съобщи кореспондент на БГНЕС. Гьорчев сподели, че България има доста значимо място за Република Македония.

Сред гостите бяха водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, ръководителят на представителството на Европейска комисия в България Огнян Златев, водачът на АБВ Румен Петков, представители на американското посолство. Официалната част стартира с химните на Македония и България.

Македонският дипломат означи за постигнатите триумфи на неговата страна по пътя на присъсединяването на НАТО и Европейски Съюз, постигнатото съглашение за името с Гърция, както и за положителните взаимоотношения с другите прилежащи страни на Балканите.

„ За трета поредна година честваме Деня на независимостта на Македония. Мисля, че всички присъстващи са щастливи с нас, че означаваме освен националния празник, а поканата за НАТО. Считаме, че следващата година ще получим и пълноправна покана за Европейски Съюз. С тези празнувания отбелязахме един дълъг развой, който Македония върви към този момент 25 години. Считам, че след всичките промени, които направихме, имаме европейско отношение и стандарти и заслужаваме да бъдем пълноправна членка на Европейски Съюз “, съобщи за БГНЕС македонският дипломат.

Н. Пр. Мариян Гьорчев сподели, че България има доста значимо място за Република Македония. „ България е освен другарска, само че братска страна. Имаме доста общи неща. България доста оказа помощ на Македония по време на договарянията с Европейски Съюз. Всичко, което България направи като страна и като народ, ще го оценяваме като доста позитивно. Считам, че нашите връзки ще бъда от година на година още по-добри “, съобщи посланикът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР