Повечето топлофикации в страната искат по-високи тарифи за парното и

...
Повечето топлофикации в страната искат по-високи тарифи за парното и
Коментари Харесай

Нови тарифи за парното и топлата вода от юли

Повечето топлофикации в страната желаят по-високи цени за парното и топлата вода от 1 юли, излиза наяве от заявките им в Комисията на енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Само две сдружения оферират поевтиняване – тези в София и в Плевен. Останалите желаят покачване.

Най-голямата топлофикация с най-вече клиенти „ Топлофикация-София “ предлага парното да поевтинее с 29,11%.

 Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, ранен е (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, ранен е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, ранен е (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, ранен е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент

Още по-голямо понижение предлага сдружението в Плевен – с 42%.

Снимка: btvnovinite.bg

Топлофикацията в Пловдив е заличила данните в заявката си за нови цени, както са създали и други, само че преди този момент оповести, че ще желае растеж от 13%.  

В Бургас оферират повишаване от 24,5%, а в Русе – 19,5%. Най-голямо нарастване залагат във Велико Търново – над 151%.

Тепърва обаче КЕВР ще проучва настояванията, с цел да реши основателни ли са.
„ Две идентични топлофикации в България няма. Имат доста огромни разлики – брой на личния състав, уреди, с които създават топлинна и ел. сила, брой клиенти и така нататък Всяка има своята специфичност, своите разноски “, разяснява Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните сдружения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР