Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по

...
Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по
Коментари Харесай

Одобриха допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата

Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2024 година

С Решение на Народното събрание от 1 март 2024 година за разпределяне на държавни парични награди за особени заслуги към българската страна и нацията, са отпуснати държавни парични награди по Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската страна и нацията (ЗНЛОЗБДН) на общо 135 лица. За особени заслуги към страната и нацията са наградени пожизнено културни дейци и създатели с премия:

- в размер на 500 лева месечно – 110 бр.;

- в размер на 350 лева месечно - 25 бр.;

Държавните парични награди се дава за изключителните им достижения и за цялостния им принос в региона на културата. Съгласно т. II от Решение на Народното събрание от 1 март 2024 година осъществяването на решението се разпорежда на министъра на културата.

В осъществяване на посоченото решение с сегашния план на разпореждане се предлага да бъдат обезпечени спомагателни разноски в размер на 500 000 лева . за погашение на държавните парични награди за 2024 година на наградените лица (135 бр.) в посочените размери.

Държавните парични награди  се изплащат от месеца, идващ месеца на приемане на решението на Народното събрание според Наредбата за реда за даване и погашение на държавни парични награди на лица с особени заслуги към страната и нацията, надлежно за 2024 година премиите ще бъдат изплащани за интервала април-декември 2024 година

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР