До месец в София ще бъде открит първият дневен център

...
До месец в София ще бъде открит първият дневен център
Коментари Харесай

В София ще има дневен център за хора с увреждания

До месец в София ще бъде открит първият дневен център със заместваща грижа за хора с увреждания. В момента текат довършителни работи в центъра, образува се и екипът. Това съобщи за „ Bulgaria ON AIR “ Надежда Бачева , заместник-кмет на Столичната община в направление „ Социални действия и интеграция на хора с увреждания “.

„ В взаимозависимост от уврежданията на хората, грижите ще бъдат разнообразни. Обикновено с тях работи обществен служащ, възпитател, арт-терапевт, кинезитерапевт, в случай че е належащо. Всички аспекти от заместващата грижа ще бъдат покрити. Разбира се, те ще имат потребност и от медицински експерти, ще бъдат обезпечени и такива “ , съобщи заместник-кметът.

Откриването на дневния център е нещо дълго чакано от родителите и околните на хората с увреждания и ще бъде от изключителна изгода за тях, тъй като в него ще се подкрепя и процесът на интеграция . Чрез достъп до грижи и поддръжка , тези хора могат да подобрят своето физическо и психическо положение и даже да реализират по-висока степен на самостоятелност.

Столична община приготвя и мярка, ориентирано към децата от центровете за настаняване от фамилен вид за деца и младежи от 16 до 25 години . Утре на съвещанието на Столичния общински съвет ще бъде прегледано предлагането , тези деца да бъдат освободени от такси, когато посещават културните институции и зоологическата градина в София .

22% от българите не отопляват домовете си

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР