Ремонтът на улица 8-ма“ ще приключи до 15 юни. Това

...
Ремонтът на улица 8-ма“ ще приключи до 15 юни. Това
Коментари Харесай

Община Варна обяви кога завършва ремонтът на ВиК по улица „8-ма“

Ремонтът на улица „ 8-ма “ ще завърши до 15 юни . Това увещание получиха жителите на новообразуваните квартали от фирмите-изпълнители на ВиК плана. На среща, извършена по самодейност на Общината, наранени от ремонтите жители бяха осведомени за графиците за дотъкмяване на започнатите сектори и бъдещите поправки в региона на „ Траката “ и „ Евксиноград “ .

Община Варна ще следи за периодите по огромния ВиК план в целия град, безапелационен беше кметът Благомир Коцев . Той добави, че компаниите, които са ангажирани във „ Водния цикъл “, са същите, които правят поправки по инфраструктурата на града . Това води до забавяния и незадоволително качество, заради незадоволителния потенциал на изпълнителите.

„ ВиК планът не е на Община Варна и ние влязохме в придвижване в него, само че като виновна институция сме длъжни да поемем ангажимент към хилядите наранени жители, като овладеем организацията и диктуваме темпото на работа, сподели още кметът. За задачата Общината изисква от ВиК ежеседмични доклади и ясни периоди за осъществяването на поетите задължения освен в „ Траката “, само че и в околност „ Пчелина “, ул. „ Прилеп “, бул. „ Христо Смирненски “.

По думите на кмета Коцев недоволството на жителите е основателно от една страна поради просрочването на графиците, праха, калта, с трупаните инертни материали по улиците и от друга – поради неналичието на каквато и да било информация за крайните периоди за довеждане докрай на започнатите обекти и за началото на нови.

Той подреди на изпълнителите да слагат на видно място на всеки сектор подробни табели с крайни дати , телефонни номера за връзка, обходни направления. Участниците в срещата се схванаха още да не се разкопават нови улици , без да са приключени започнатите. Фирмите-изпълнители от своя страна обясниха, че се стараят, макар усложненията, които имат на терен, да затварят дребни сектори и да обезпечат на жителите достъп на парцелите им по време на ремонтните работи .

За да се понижи напрежението измежду жителите и с цел да не се затруднява в допълнение трафикът през летния сезон, кметът Коцев спря до есента прокопаването на бул. „ Княз Борис I “ в сектора от кръговото кръстовище на „ Траката “ към курортните комплекси. Обмисля се и опцията през лятото да бъде пусната за придвижване ул. „ Арх. Манол Йорданов “ , която свързва Горна и Долна Трака, въпреки че тя няма да е изцяло приключена.

Премиерът на Словакия е бил прострелян

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР