Димитър Медведев по-скоро няма да стане негов приемник и той

...
Димитър Медведев по-скоро няма да стане негов приемник и той
Коментари Харесай

Le Figaro: Главният въпрос в новия мандат на Путин е за неговия наследник

Димитър Медведев по-скоро няма да стане негов правоприемник и той беше назначен, с цел да се скрие същинския любимец, с цел да не се изхабява номинацията. Въпросът за предаването на властта може да бъде издигнат едвам след парламентарните избори през 2021 година, когато бъдещият правоприемник може да бъде назначен за министър председател, разяснява Le Figaro.

Политологът смята, че приемникът ще се появи от най-близкото обграждане на Путин: от министрите и техните заместници, от губернаторите. Като евентуални кандидати той посочва кмета на Москва Сергей Собянин, шефа на неговата администрация Антон Вайно и неговия заместител Сергей Кириенко. Дюбен обаче е сигурен, че това ще бъде представител на новото потомство.

Путин желае да избегне всевъзможни проблеми с предаването на властта. Според политолога, президентът е доста угрижен за наследството си: „ Най-лошо за него е да доживее до края на мандата си като сакат кон, президент с изразходена мощ.”

В Русия след 2012 година стартира да отслабва демократичният хайлайф към Дмитрий Медведев. Набраха скорост консервативните течения в държавните структури, в армията, църквата, медиите. Сега въпросът е дали тази „ консервативна революция” беше особеност или траекторията ще продължи. „ В Русия мнозина мислят, че всичко отиде прекомерно надалеч, може даже Путин да мисли така” – допуска Арно Дюбен.

Според политолога, Русия е мъчно да бъде ръководена, тя е като голям транспортен съд: всяко изменение на курса лишава доста време. Това е още една причина Путин да се постарае да обезпечи опазване на своето завещание, обобщава Le Figaro.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР