Димитър Голодов ръководи собствен успешен бизнес, завършил е електроенергетика, а

...
Димитър Голодов ръководи собствен успешен бизнес, завършил е електроенергетика, а
Коментари Харесай

Кpасотата на подводния свят

Димитър Голодов управлява личен сполучлив бизнес, приключил е електроенергетика, а неотдавна е и горделив дядо. Решава да посвети част от времето си на фотографията и на нейния подводен вид едвам преди 5 години. Специалното му отношение към морето обаче съществува, откогато се помни, и съгласно него ще е обич за цялостен живот.
Още фотоси: на www.facebook.com/golodov


Акули чук

Ако са в естествената си среда, те атакуват единствено с цел да се защитят или нахранят. Когато сме деликатни, внимателни и спокойни, заплахата е минимална. Имал съм и напрегнати моменти: един път стадо от 20-30 акули чук в Червено море изплува от дълбокото и стартира да кръжи край нас.

 Двойка 3-метрови акули чук в Червено море, дълбочина 35 м
Двойка 3-метрови акули чук в Червено море на дълбочина 35 м

Художественост

Един ден попаднах на прелестните подводни фотографии на Любомир Клисуров – създателя, основал този род в България. Тогава в мен се зароди желанието да представям малко известните хубости на подводния свят; да върша това освен като документалистика, а да се науча да употребявам и ползвам похватите на художествената снимка.

 Медуза във Варненския залив
Медуза във Варненския залив

Тиха симфония

Казват, че под водата е светът на мълчанието. Но когато аз съм там, в главата ми звучат симфонии. Красотите на този свят мъчно се разказват с думи. Гмуркал съм се в доста морета и океани и на всички места съм намирал самобитна хубост. Мечтая да фотографирам на Галапагос и в Южна Африка при огромния лов на сардини.

 Голяма манта на Малдивите (Ари атол) с обсег на „ крилата “ към 5 м
Голяма манта на Малдивите (Ари атол) с обсег на „ крилата “ към 5 м

 Син петнист склон на 15 м дълбочина в миг на офанзива
Син петнист склон на 15 м дълбочина в миг на офанзива

 Коралова риба
Любопитна коралова риба край Бали

С уред и шнорхел

Водолазната подготовка е наложителна за подводни фотоси, тъй като от нея зависи животът. Ако човек има в себе си неудържима обич към морето, все на някакво равнище ще откри своето място според от моментните си благоприятни условия. Трудно е да се каже дали е скъпо занимание – зависи какъв брой „ надълбоко “ искаш да навлезеш. 

 Салем Експрес - потопен транспортен съд в Червено море, близо до град Сафага. Превозвал поклонници, връщащи се от Мека, починали повече от 1000 души.
Салем Експрес - потопен транспортен съд в Червено море, близо до град Сафага. Превозвал е  поклонници, връщащи се от Мека, починали са повече от 1000 души.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР