В послание по случай 1 май, който е Денят на

...
В послание по случай 1 май, който е Денят на
Коментари Харесай

Олаф Шолц обеща пенсионната възраст да не бъде вдигана

В обръщение по случай 1 май, който е Денят на труда, немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 даде обещание пенсионната възраст да не бъде вдигана, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

" За мен е въпрос на честност да не лишаваме тези, които са работили дълго време, от пенсионирането, което заслужават ", сподели Шолц във видео обръщението.

" А по-младите хора, които са при започване на трудовия си живот, имат правото да знаят какъв брой дълго ще би трябвало да работят ", посочи немският водач.

В Германия хората, родени след 1964 година, се пенсионират на 67-годишна възраст. Има опция за ранно пенсиониране на 63, като при този вид пенсията се понижава.

Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 акцентира, че работещите в Германия в никакъв случай не са работили толкоз доста часове, колкото през предходната година.

" Затова се нервирам, когато някои хора приказват с неуважение, че в Германия хората си почиват. С над 46 милиона работещи дами и мъже в Германия има повече заети, след като и да било преди ", съобщи канцлерът.

Шолц сподели още, че през идните години Германия ще се нуждае даже от още работна ръка.

" Затова взимаме ограничения хората, които бягат при нас от войната на Русия в Украйна, да си намират работа по-бързо ", изясни немският канцлер.

Работата не е просто да печелиш пари. " Работата значи принадлежност, да имаш сътрудници, да бъдеш тачен и оценен ", посочи Шолц.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР