Димитър Бобев е новият генерален секретар на Българската федерация по

...
Димитър Бобев е новият генерален секретар на Българската федерация по
Коментари Харесай

Именит треньор сменя Богомилова

Димитър Бобев е новият общоприет секретар на Българската федерация по плувни спортове, реши отчетно-изборното общо заседание на централата. Той заменя на поста олимпийската шампионка Таня Богомилова, която за 16 години работа съумя в доста сложен интервал като цяло за БГ спорта да върне родното плуване на пътя на триумфа. Точно толкоз време Бобев бе отпред на националния тим на Хърватия като под негово управление плувците на страната завоюваха над 30 медала от международни и европейски шампионати и олимпийски игри.

Президент остава Георги Аврамчев, като новият управнически дует бе определен с цялостно единогласие от 96 клуба, взели участие в събранието.

„ В никакъв случай няма да има крайни ограничения и промени, тъй като сега е средата на сезона и на олимпийския цикъл – съобщи Бобев пред Bgswim. – При всички положения би трябвало да сме единни и да вървим в една посока. Не би трябвало да има различия сред треньорите. “

Аврамчев пък разгласи, че сините спортове ще разчитат главно на 5 олимпийски центъра – в София, Пловдив, Бургас, Варна и Сандански.

„ Трябва просто да ги усъвършенстваме и да заложим на тях, защото не можем да водим централизирана подготовка – призна президентът. – Олимпийските центрове са бъдещето на българското плуване. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР