Димитър Бербатов със сигурност е един от най-великите футболисти в

...
Димитър Бербатов със сигурност е един от най-великите футболисти в
Коментари Харесай

Наредиха Димитър Бербатов сред най-великите футболисти в историята на Байер Леверкузен

Димитър Бербатов сигурно е един от най-великите футболисти в родния футбол въобще в историята, само че тази седмица той получи самопризнание и от немското издание Bild, съгласно което той е в топ 10 на най-великите играчи на Байер Леверкузен за всички времена.

Централният нападател бе избран за „ футболен естет “ от изданието и даже му се признава, че справедливо е наследил фланелката с №9 на гърба от един различен велика на отбора - Улф Кирстен.

Българинът е под №9 и във въпросната ранглиста, като пред него са Лусио, Улф Кирстен, Михаел Балак, Бернд Шнайдер, Зе Роберто, Йенс Новотни, Емерсон и Кай Хаверц. Младокът Флориан Вирц пък попълня десетката.

Сред останалите превъзходни футболисти, които не намират място в топ 10, личат още имената на Руди Фьолер, Бернд Шустер, Оливер Ньовил, Патрик Шик, Дани Карвахал, Артуро Видал и Хьон-мин Сон.

За 202 мача Димитър Бербатов вкара 91 гола и направи 34 асистенции за „ аспирините “. С тях доближи и до край в Шампионската лига, изгубен злополучно от Реал Мадрид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР