Дилъри на антибиотици от Турция развиват нов вид търговия в

...
Дилъри на антибиотици от Турция развиват нов вид търговия в
Коментари Харесай

Дилъри на антибиотици! Нова търговия във Фейсбук

Дилъри на антибиотици от Турция развиват нов тип търговия в обществените мрежи.

Предимно дами и майки, членуващи в разнообразни групи във фейсбук, най-необезпокоявано пускат статуси-обяви за лекарства, които набират по един или различен метод от южната ни съседка. Правят лист на консуматори, които са декларирали покупка от тях, след което изпращат по куриери до всяка точка в страната.

Справка от мнения в обществените мрежи демонстрира, че лекарства като азитрокс, азитромицин или сумамед, да вземем за пример, които публично и легално варират на цени сред 10-13 лева по аптеките то на черния пазар доближават до цени от 45-50 лева, като се доставят ежеседмично от Турция. Някои търговци даже си разрешават да оферират Oxycodone, Adderall, Xanax, морфин, Percocet и други хапчета за обезболяване.

Въпросните лекарства липсват по легалния метод в аптечната мрежа у нас. От Министерството на здравеопазването публично назначиха инспекции в аптечната мрежа, резултатите, от които сякаш опровергават сигналите, само че фармацевти намерено приказват, че медиканентите даже не доближават до тях.

Припомняме, че използването на антибиотици се прави само по лекарско наставление и с рецепта, въпреки и сега да е допустимо тя да бъде получена по телефона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР