Диетоложката Пакизе Гизем заяви, че зеленият чай има имуномодулиращ ефект,

...
Диетоложката Пакизе Гизем заяви, че зеленият чай има имуномодулиращ ефект,
Коментари Харесай

Кой е по-полезен: Разликата между зеления и черния чай

Диетоложката Пакизе Гизем съобщи, че зеленият чай има имуномодулиращ резултат, контролира кръвното налягане и намалява равнищата на кръвната захар, както и защищава от рак и предотвратява затлъстяването, написа zdrave.to.

Според специалиста разликата сред зеления и черния чай се крие в другата обработка на чаените листа. Технологията за произвеждане на зелен чай икономисва повече витамини В1 и В2 и 10 пъти повече витамин С. Зеленият чай също е богат на полифеноли и съдържа повече теанин, който понижава равнищата на стрес.

Диетологът предложи да накиснете чая за 4-5 минути в преварена вода, откакто престои няколко минути и температурата му спадне.

Зеленият чай би трябвало да има лека тревиста миризма и горчив, тръпчив усет. Лекарят поучава да не се пие повече от три чаши зелен чай дневно.

Тя обърна особено внимание на тези, които страдат от диабет, сърдечно-съдови болести, бъбречни болести, дисфункция на щитовидната жлеза - тези хора би трябвало да употребяват зелен чай след консултация с доктор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР