Диетата на всеки диабетикът е доста строга относно приемането на

...
Диетата на всеки диабетикът е доста строга относно приемането на
Коментари Харесай

Вреди ли медът на диабета

Диетата на всеки диабетикът е много строга по отношение на приемането на захар и сладки произведения. Поради което не е неочакван въпроса, дали медът е позволен за пациенти с диабет. Захарният диабет е нелечима болест, при която е нараснала кръвната захар в организма. Съществуват няколко вида диабет: диабет вид 1, диабет вид 2 и гестационен диабет.

Медът е естествен артикул, който обезпечава на организма сила, подтиква имунната система и е натурален лек за редица болести като към многото позитивни качества може да се добави и страхотния му усет. Той е натурален източник на въглехидрати, които дават мощ и сила на телата ни.

Глюкозата в меда се всмуква бързо от организма ни и ни обезпечава незабавен прилив на сила, до момента в който пък фруктозата в него се всмуква по-бавно и е виновна за продължителното обособяване на сила. Известно е, че спрямо другите захари медът поддържа равнището на кръвната захар непроменено.

Важното, на което би трябвало да се акцентира е, че когато диабетик си закупува мед от комерсиалната мрежа би трябвало да бъде извънредно деликатен. Уверете се, че медът, който закупувате е чист и естествен и няма никакви добавки като глюкоза, нишесте, захарна тръстика и даже малц, които би трябвало да се заобикалят от всеки един диабетик.

Клиничните изследвания демонстрират, че чистият мед е доста по-здравословен избор за диабетиците, в сравнение с другите подсладители предопределени за тях. За преработката на медът се изискват по-ниски равнища на инсулин, в сравнение с за преработката на бялата захар.

Това значи, че той има по-нисък гликемичен показател, в сравнение с нея. Въпреки че меда съдържа доста количество захар, то тя е комбиниране от фруктоза и глюкоза, които както споменахме нагоре се всмукват с разнообразни темпове в тялото.

На последващо място потреблението на монозахарид като фруктозата е в основата на всички подсладители предопределени за диабетици, заради ниския си гликемичен показател. Проблемът на фруктозата е, че се усвоява по-различно от другите захари.

Тя не се употребява за сила като глюкозата, само че се съхранява в черния дроб под формата на триглицериди. Това провокира огромна тежест при обмяната на веществата в черния дроб и заради този факт не трябва да се прекалява с нея.

Медът може да бъде избран като най-хубавата захар за диабета. Той работи благотворно на голям брой заболявания, оказва помощ за подсилване на съня, защищава от изтощеност, контролира апетита за разлика от изкуствено получените подсладители и усъвършенства умствената заостреност, признаци, от които се оплакват съвсем всички диабетици.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР