Диета и остеоартрит Остеоартритът е състояние, при което възглавницата на хрущяла

...
Диета и остеоартрит
Остеоартритът е състояние, при което възглавницата на хрущяла
Коментари Харесай

6 храни, които да избягваш при остеоартрит

Диета и остеоартрит

Остеоартритът е положение, при което възглавницата на хрущяла сред вашите стави се разпада и изчезва. Това може да аргументи тежка ставна болежка и отичане. Остеоартритът (ОА) е възпалително заболяване. Неговите признаци могат да бъдат усложнени от яденето на храни, които способстват за възпалението в организма.

Избягването на избрани храни може да ви помогне да намалите или предотвратите задействането на появилите се признаци. Ще изследваме шест храни, които би трябвало да избягвате, когато имате остеоартрит.

1. Захар

 Захар

Богатите на захар въглехидрати като модифицирани сладкиши, бисквити и хлебни произведения в действителност могат да трансформират имунния отговор на тялото ви към заболяването, гласи изследване. Тази реакция може да утежни възпалението и да остави напрегнатите ви стави да се усещат още по-слаби.

2. Сол

 Сол

Яденето на прекалено много сол (натрий) кара клетките ви да задържат вода. Това значи, че те набъбват. Вашето тяло се нуждае от натрий, с цел да действа. Въпреки това прекомерният му банкет води до възпалителна реакция. Това може да докара до увреждане на ставите.

Според Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) множеството хора употребяват прекомерно доста натрий на ден. За да намалите натрия в диетата, пробвайте да замените солта с подправки като лимонена кора или с ароматизирани чушки като черен пипер, с цел да подобрите храната си.

3. Пържена храна

 Пържени храни

Фондацията за артрит показва, че храни с високо наличие на наситени мазнини като пържени картофки и понички, могат да усилят възпалението в организма и да създадат болката при артрит по-лоша.

Химическата реакция в тялото, породена от мазнини, употребявани за пържене на храна, може също да увеличи холестерола ви.

Гответе храни, които се пекат без добавки. Когато би трябвало да употребявате маслото за готвене, изберете малко количество маслиново масло или масло от авокадо.

4. Бяло брашно

 Брашно

Рафинираните пшенични артикули като бял самун подтикват възпалителния развой в организма ви. Ето за какво яденето на доста рафинирани тестени произведения, зърнени храни и зърнени артикули може да направи остеоартрита доста мъчителен.

За да избегнете това, изберете цели зърна, когато е допустимо. Избягвайте мощно модифицирани хлебни артикули. Целите зърна, съдържащи глутен и добавките от дрожди също могат да повлияят на болката при артритите.

5. Омега-6 мастни киселини

 Омега-6

Според Харвардското здравно учебно заведение би трябвало да ограничите приема на храни, съдържащи омега-6 мастни киселини като яйчен жълтък и алено месо. Наситените мазнини могат да покачат равнищата на инфектиране в организма, което води до по-лоша артритна болежка.

Яденето на храни, богати на омега-3 като сьомга, бадеми и фасул ще ви обезпечи нужния протеин, без да влошавате признаците на ОА.

6. Млечни артикули

 Млечни артикули

Млечните артикули се счита, че предизвикват инфектиране при някои хора и това провокира болежка при артрит. Според изследване хората с артрит, които заобикалят животинските млека, са имали доста усъвършенстване в признаците си.

Заместете млечни артикули със здравословен източник на мазнини като бадемово мляко. Уверете се, че избягвате карагенан в тези млека, което е добавка, получена от морски водорасли, която може да аргументи гастроинтестинални признаци и да отслаби чревната пропускливост.

Остеоартрит и алкохол

 Спиране на алкохола

Повечето специалисти поучават да не пиете алкохол, когато имате остеоартрит. Консумирането на алкохол, изключително бира, може да способства за пораждане на възпаления заради високите равнища на пурин в комерсиалните алкохолни артикули.

Освен това множеството лекарства за артрит в никакъв случай не би трябвало да се смесват с алкохола, тъй като взаимодействат с успеваемостта на лекарството и могат да бъдат рискови.

Ограничаването на тези храни при остеоартрит може да подкрепи на артрита по два метода. Първо, това хранене понижава равнищата на инфектиране в тялото ви. Второ, може да ви помогне да загубите тегло.

Дори дребната и постепенна загуба на килограми може да докара до смяна в тежестта на признаците на артрита. Говорете с Вашия доктор за това по какъв начин вашата диета може да повлияе на признаците на артрита.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР