Дейвид Соломон съвместяваше ролята на главен оперативен директор с Харви

...
Дейвид Соломон съвместяваше ролята на главен оперативен директор с Харви
Коментари Харесай

Дейвид Соломон ще е новият главен изпълнителен директор на Goldman Sachs

Дейвид Соломон съвместяваше ролята на основен действен шеф с Харви Шварц от 2016 година до март 2018 година, когато главният му съперник за предстоящ управител на Goldman подаде оставка

Още по тематиката
Дейвид Соломон евентуално ще е идващият водач на Goldman Sachs

Оставката на главния му съперник отваря пътя към наследяването на поста на дългогодишния основен изпълнителен шеф Лойд Бланкфейн
13 мар 2018 Дейвид Соломон ще бъде новият основен изпълнителен шеф на американската капиталова банка Goldman Sachs. Той ще наследи на поста 63-годишния Лойд Бланкфейн, който се отдръпва след 12 години отпред на финансовата институция. В момента 56-годишният Соломон е основен действен шеф на банката. Той ще поеме новата си роля от 1 октомври. Бланкфейн ще остане ръководител на борда до края на годината, а по-късно ще стане старши ръководител, написа BBC.

Още през март Соломон беше апетитен за най-вероятен предстоящ правоприемник на Бланкфейн отпред на Goldman, откакто основният му съперник за поста Харви Шварц разгласи, че подава оставка. Новият основен изпълнителен шеф е разпален колекционер на вино и постоянно носи в заведения за хранене виновност от личната си маза, споделя BBC. Любопитен факт за него е и това, че е обожател на електронната музика и от време на време влиза в ролята на DJ под псевдонима D-Sol, като е пускал на празненства в Лос Анджелис, Маями и на Бахамите.

DJ D-Sol зад пулта на празненство в Ню Йорк

[Reuters] Новината за избирането му за идващ номер 1 в Goldman пристигна в същия ден, в който банката разгласява финансовите си резултати. За тримесечието, приключващо на 30 юни, институцията регистрира 19% растеж на приходите си до 9.4 милиарда $, а общо за първите шест месеца на годината нарастването е с 22% до 19.4 милиарда $. Нетната облага за полугодието скача с 32% до 5.3 милиарда $, оповестява още BBC.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР