Дейвид Палмиери, Джим Фик и Петър Банков по време на

...
Дейвид Палмиери, Джим Фик и Петър Банков по време на
Коментари Харесай

Experian откри новата си офис сграда в София

Дейвид Палмиери, Джим Фик и Петър Банков по време на откриването

© Светлана Митрова Софтуерната компания за аналитични решения Experian реалокира екипа си в нова офис постройка в София. От българското сдружение " Експириън България " оповестиха, че за миналата година екипът ѝ се е разширил с 200 души до общо над 1000 чиновници, като единствено за последните две години броят им се е удвоил.

Сградата

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Space Tower е девететажна постройка с повърхност 12 хиляди кв.м на бул. " Цариградско шосе ". Проектирана е от бюро " Иво Петров ", а компанията реализатор е " Главболгарстрой ". Тя обезпечава на чиновниците разнообразна работна среда, предоставяща разнообразни пространства. На разположение са 89 подземни паркоместа, а също и обезпечени места за колела, 35 на равнище терен и 40 в подземния паркинг, както и станции за зареждане на електрически коли. Служителите разполагат с библиотека, зала за игри, спортна зала, център за нововъведения, а също и станции за електрическо зареждане на коли.

КАПИ i ЕКСПИРИЪН БЪЛГАРИЯ ЕАД Собствен капитал -0,7 Печалба 3,1 Активи 16,9 Пасиви 17,6 Брой заети 712 Приходи 53,5 Пълен профил › Данните в профилите са за 2017 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›

" Сумата, вложена в интериорния дизайн, е към 45 хиляди $ ", сподели при откриването Джим Фик, изпълнителен шеф на световните интервенции на Experian. Той добави, че компанията регистрира 30% нарастване на броя наети бизнес здания през последните 4 години. На въпроса обмисля ли се разширение на компанията и в други градове Петър Банков, изпълнителен шеф на " Експириън България ", отговори, че се преглеждат варианти, само че компанията няма съответни проекти за момента.

Служители и вероятности

" София е най-големият център на компанията в Европа, като отсам тя обслужва 34 хиляди клиенти ", сподели Дейвид Палмиери, шеф на световните бизнес услуги на Experian. В столицата се намира и над 20% от аналитичния потенциал на компанията. Плановете на компанията за идната година са фокусирани върху увеличение на продуктивността, като за задачата тя влага в технологии и чиновници. За момента в нея работят най-вече български експерти от IT сферата.

" От над 1000 чиновници 420 са в IT отдела, а най-търсени в региона са IT архитектите ", показа Петър Банков. Направени са и няколко прехвърлянето на чиновници от Англия и Малайзия. Финансовият отдел на компанията е един от най-бързо разрастващите се в групата. Общо в целия свят компанията има над 16 хиляди чиновници. Приходите на " Експириън България " за 2018 година са 67.6 млн. лв..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР