Дейвид Арнолд, изтъкнатият британски композитор, работил над пет филма за

...
Дейвид Арнолд, изтъкнатият британски композитор, работил над пет филма за
Коментари Харесай

Британската музикална индустрия е на ръба на пропаст

Дейвид Арнолд, изтъкнатият английски композитор, работил над пет кино лентата за Джеймс Бонд, описа пред Би Би Си за терзанията си по отношение на бъдещето на музикалната промишленост след блокирането на концертния живот поради ковид. Дейвид Арнолд, създател на  музиката за “Казино Роял ” и “Денят на независимостта ”, съобщи, че промишлеността е " на ръба на бездна ".

 „ Ако не открием метод да се любуваме дружно на жива музика, това ще бъде злополука “, сподели Арнолд. 

Британското държавното управление съобщи, че е вложило 1,57 милиарда паунда в скица за разпределяне на безплатни средства за музикални заведения и организации. 

Арнолд акцентира, че множеството музиканти печелят най-вече от концерти онлайн, само че те бяха анулирани заради блокирането. Той също счита, че методът, по който музиката се популяризира посредством стрийминг услуги, е неправдив. Много музиканти подлагат на критика заплащанията, предлагани от платформи като Spotify, Apple Music и Tidal, които могат да доближат едвам Щатски долар 0,003 на слушане, само че популяноттта на стрийминг услугите измежду обществеността нараства.

Арнолд, който е съавтор на музиката за сериала на Би Би Си „ Шерлок “ (с Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман), а бе и музикален шеф на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, прибавя: „ Мисля, че към този момент сме в пропастта. Като музикант е съвсем невероятно да печелите пари. Някои ще съумеят да го създадат, само че извънредно доста няма. Страната рискува да остане с група музиканти от тези, които могат да си го разрешат, тъй като към този момент имат доста пари … Това бил било ужасна загуба на капацитет ".

Писателят Нийл Гейман, който е работил с Арнолд по “Добри поличби ”, обобщава: " Най-големият ми боязън от изолацията е, че идващия път, когато отида на концерт, там няма няма да има никой “.

Говорител на министеството за културата, медиите и спорта съобщи, че държавните ограничения за поддръжка на музикалната промишленост включват на финансовата помощ на стойност 3,36 млн. паунда за 135 клубове и заведения с жива музика в цяла Англия, изложени на риск от затваряне поради пандемията и безплатни средства и заеми от £ 1,57 милиарда от фонда за възобновяване. Вече могат да се организират представления на закрито и министерството прикани публиката да ги посещава, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР