Действията на Русия представляват най-сериозната ескалация на конфликта, откакто Москва

...
Действията на Русия представляват най-сериозната ескалация на конфликта, откакто Москва
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО няма да се спре от Путин да подкрепи Украйна

Действията на Русия съставляват най-сериозната ескалация на спора , откогато Москва нахлу в Украйна през февруари, сподели в петък генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, написа " Ройтерс ".

" Путин активизира още стотици хиляди бойци, ангажира се с безконтролно нуклеарно дрънчене с оръжия и в този момент нелегално анексира повече украинска територия. Всичко това съставлява най-сериозната ескалация от началото на войната ", сподели Столтенберг на конференция.

Той сподели, че НАТО удостоверява своята непоколебима поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и няма да бъде възпрян от съветския президент Владимир Путин да поддържа страната в отбраната й против Русия.
 С
С " разпадът на Съюз на съветските социалистически републики е покруса " Путин анексира Донбас, Запорожие и Херсон

За нашия народ, за огромната историческа Русия и бъдещите потомство, да защитим

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг:

" Съюзниците от НАТО не признават и няма да признаят никоя от тази територия като част от Русия. Ние призоваваме всички страни да отхвърлят явните опити на Русия за териториално завземане.

Тези земи са Украйна. Донецк е Украйна. Луганск е Украйна. Херсон е Украйна. Запорожие е Украйна. Точно както Крим е Украйна.

Това е вторият път, когато Русия завладява украинска територия със мощ, само че това не трансформира характера на спора. Това остава бруталната нападателна война на Русия против Украйна. И това не трансформира нашия ангажимент да поддържаме Украйна.

НАТО не е страна в спора.

Но ние предоставяме поддръжка на Украйна, с цел да може тя да отбрани правото си на самозащита, залегнало в Хартата на Организация на обединените нации.

Нашият съюз е защитителен.
 Ядрената изразителност на Русия няма да спре поддръжката на Г-7 за Украйна
Ядрената изразителност на Русия няма да спре поддръжката на Г-7 за Украйна

Толкова дълго, колкото е належащо

Стоим единни и решителни за отбрана на всеки съдружник на НАТО и всеки сантиметър от територията на съдружниците. Това е основен миг.

Путин активизира още стотици хиляди бойци. Използва безотговорно дрънчене с нуклеарно оръжие. И в този момент нелегално анексира още украинска територия.

Заедно това съставлява най-сериозната ескалация от началото на войната. Нищо от това не демонстрира мощ. Показва уязвимост.

Това е самопризнание, че войната му не върви по проект. И че Путин тотално се провали в стратегическите си цели.

Путин носи цялостна отговорност за тази война. И негова е отговорността да постави край. Да се ​​сложи завършек на големите премеждия на смелия украински народ. Да постави завършек на енергийната и хранителната рецесия, която визира толкоз доста хора по света.

Ако Русия спре да води война, ще има мир. Ако Украйна спре да се бие, тя ще престане да съществува като самостоятелна суверенна нация в Европа.

НАТО удостоверява нашата непоколебима поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Ние оставаме решителни в оказването на поддръжка на Украйна, до момента в който тя продължава да се пази против експанзията на Русия. Колкото е нужно. "
 В отговор на анексията на Путин Украйна кандидатства за НАТО
В отговор на анексията на Путин Украйна кандидатства за НАТО

Киев подаде молба за участие по ускорена процедура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР