Действията на България по отношение на „Балкански поток“ и по-скоро„Турски

...
Действията на България по отношение на „Балкански поток“ и по-скоро„Турски
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Пълна диверсификация у нас!? Фалшива новина, заявена от Борисов

Действията на България във връзка с „ Балкански поток “ и по-скоро„ Турски поток “ през България, действително се явяват южният газов кулоар на Русия. Премиерът Борисов не би могъл да участва на формалното разкриване на газопровода, тъй като се слага в позицията на човек, направил всичко допустимо да осъществя геополитическите ползи на Русия в Югоизточна Европа, против ползите на България. Това сподели енергийният специалист и член на Изпълнителния съвет на " Републиканци за България " Христо Казанджиев, координатор на секторна политика " Енергетика " в предаването „ Денят с Веселин Дремджиев “ по TV+ и ТV1.

Казанджиев съобщи, че България доставя газ на Сърбия, а не доставя газ на българските консуматори в Северозападна България, които от 10 години пледират да бъдат газоснабдени, с цел да може този район да тръгне нагоре, да се развие бизнесът и да основат условия за по-добро бъдеще на децата и хората там.

По думите му неведнъж са отправяни запитвания към Министерство на енергетиката ще бъдат ли газоснабдени от този газопровод тези общини в Северозападна България, само че отговорът дефинира като гробовно безмълвие.

„ Газопроводът работи като самостоятелна система от Турция до сръбската граница. Практически няма безусловно никаква връзка с националната газопреносна мрежа. Към сегашния миг картите на Булгаргаз показват пред света, че България има две самостоятелни системи – директна и национална газопреносна система “, съобщи специалистът.

Казанджиев напомни, че „ Балкански поток “ беше стартиран като създаване и уголемение на националната газопреносна система, а не като директен газопровод, каквато е фактическата действителност и истина.

„ За позор на Борисов, политиката която води до този миг облагодетелства само и единствено геополитическите цели на Русия, само че не и на България “, безапелационен е енергийният специалист.

„ Да не забравяме тези 800 млн., които си желае Путин, само че по-любопитният въпрос е по какъв начин са усвоени от България, с цел да се дължат на Русия “, напомни той.

Христо Казанджиев акцентира, че „ Балкански поток “ беше построен на цена доста по-висока от тази, която би била, в случай че се бяха провели обективни търгове и се беше осъществил планът в съотетствие с нормалните и положителни европейски практики.

По 1500 лева на пенсионер биха могли да бъдат дадени с тези 3 милиарда лева, които страната изтегли като заем, с цел да построи съветския „ Турски поток “. Тези пари бяха дадени за план, който напълно е от интерес на непозната страна. По-страшното е, че България ще генерира най-вече разноски, свързани с този газопровод, а не обещаните високи доходи от него. Тази инвестиция би трябвало да се върне и то по този начин, че да стартира да генерира доходи, което е извънредно противоречиво дали в миналото ще се случи “, песимистичен е Казанджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР