Действително ситуацията с търговията със зърно е изключително сериозна и

...
Действително ситуацията с търговията със зърно е изключително сериозна и
Коментари Харесай

Иван Иванов: Търговията със зърно е пред колапс

" Действително обстановката с търговията със зърно е извънредно сериозна и тя е реалност от началото на войната в Украйна. Сътресенията в този бранш явно не могат да се преодолеят и към днешна дата. Факт е и, че един създаден механизъм за търговия с Украйна се оказа извънредно трошлив, тъй като при най-малкото разтърсване, даде извънредно тежки провали на целия пазар на зърно в една обстановка, която никой не очакваше да се случи ". Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов, който е някогашен аграрни министър. 
Иванов съобщи, че още през цялото време българската страна е изразявала своите запаси във връзка с безмитния импорт. Ексминистърът уточни още, че производителите неведнъж са поставяли този въпрос и от " Българска социалистическа партия за България " са споделяли тяхната позиция.
" За страдание, след отпушването на тази търговия, процесът не се урегулира Ц в противен случай, несъответствията станаха по-големи ", добави той. 
" Оказа се, че при най-малкото разтърсване, българският фермер изпада в извънредно тежко положение и актуалната обстановка го потвърждава. Като тръгнем от ниските дотации, които получаваме от Европейски Съюз и са надалеч от междинното европейско равнище. Оттук-нататък нашият диалог с сътрудниците в Европа би трябвало да бъде на тази повърхност и ние сме длъжни да стоим доста по-твърдо в тази посока. 
Според Иванов обстановката е изключителна. 
" Както се позволяват отклонения от общите правила във връзка с редица страни, по този начин би трябвало да се направи същия метод и във връзка с България ", сподели още той.
" Тези средства, които се отпускат от спешния запас, по какъв начин и на кого ще бъдат разпределени? Ще бъдат ли ориентирани средства към чувствителни браншове? Ще се водят усърдни диалози с Европейска комисия за още по-сериозно подкрепяне на нашите аграрни производители? И в последна сметка ще бъде ли ощетен българският консуматор в тази обстановка? Това е главният въпрос - дали ще намерим подобаващия баланс сред това, което се внася от Украйна, което се създава в България, което се създава в Европейски Съюз, с цел да бъде удовлетворен българският консуматор и да не заплаща безумната цена, която сега му се желае ", уточни социалистът.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР