Действието на "Газпром" е "неоправдано и неприемливо", заяви председателят на

...
Действието на "Газпром" е "неоправдано и неприемливо", заяви председателят на
Коментари Харесай

Урсула Фон дер Лайен: Спирането на газа за Полша и България е пореден опит на Путин да ни изнудва

Действието на "Газпром " е "неоправдано и недопустимо ", съобщи ръководителят на Европейската комисия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в сряда, че решението на Русия да прекъсне доставките на газ за две членки на Европейския съюз, Полша и България, е "пореден опит на Путин да ни изнудва със синьото гориво ". Според нея това е "още един инструмент за изнудване " и дефинира действието на "Газпром " като "неоправдано и недопустимо ", съобщи.

"Газпром " удостовери по-рано в сряда, че стопира доставките на газ за България и Полша и че спирането на доставките ще продължи, до момента в който страните не платят за вноса на съветското синьо гориво в рубли.

В изказването си Фон дер Лайен добавя, че Комисията е готова за подобен сюжет и работи, с цел да обезпечи различни доставки при допустимо най-хубаво предпазване в целия Европейски Съюз.

"Ние сме готови за този сюжет. Начертаваме нашия съгласуван отговор на Европейски Съюз. Европейците могат да ни имат вяра, че сме обединени и солидарни със засегнатите страни членки ", съобщи Фон дер Лайен.

"Ние също по този начин ще продължим да работим с интернационалните сътрудници за обезпечаване на различни газови потоци. И аз ще продължа да работя с европейските и международни водачи, с цел да подсигурявам сигурността на енергийните доставки в Европа “.

"Страните членки задействаха изключителни проекти тъкмо за подобен сюжет и ние работим с тях в съгласуваност и солидарно ", акцентира тя.

Фон дер Лайен прецизира, че сега се организира среща на групата за съгласуваност по газа, на която се изготвя съгласуван отговор на Европейски Съюз.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР