Действащият световен първенец по бокс при професионалистите в тежка категория

...
Действащият световен първенец по бокс при професионалистите в тежка категория
Коментари Харесай

Джошуа предпочита битка с Уайлдър и след това с Усик

Действащият международен отличник по бокс при експертите в тежка категория във версиите WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа (Великобритания) се надява да се споразумее с първенеца на Световния боксов съвет (WBС) Дионтей Уайлдър (САЩ) за дуел сред двамата за сливане на шампионските колани към края на годината. Джошуа има плануван мач за 1 юни против кандидата Джарел Милър (САЩ) в "Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк, като при победа той ще стартира договаряния с Уайлдър.

"Мисля, че ще бъде ужасно, в случай че се разберем за мач с Уайлдър за сливане на международните трофеи. След това бих желал да се боксирам с Усик. Защото това ще бъде мач сред безспорния международен първенец в тежка категория и безспорния международен първенец в полутежка категория. Това би било необикновено ", разяснява Джошуа.

Проблемът за британеца е, че идната му наложителна отбрана през тази година би трябвало да бъде на купата на Международната боксова федерация (IBF), за която номер 1 в листата на кандидатите е българинът Кубрат Пулев. IBF по всяка възможност ще даде позволение на Джошуа да отсрочи мача с Пулев за пролетта на идната година, в случай че той се контракти за среща с Уайлдър през тази есен, само че по-късно британецът ще би трябвало наложително да се боксира с българина, а дуел с Усик ще бъде вероятен най-рано към края на 2020 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР