Девет министри ще участват на редовния петъчен парламентарен контрол.Премиерът акад.

...
Девет министри ще участват на редовния петъчен парламентарен контрол.Премиерът акад.
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Петъчен парламентарен контрол

Девет министри ще вземат участие на постоянния петъчен парламентарен надзор.

Премиерът акад. Николай Денков ще дава отговор на два въпроса касаещи признатите условия на Австрия, с цел да може България да влезе в морски и въздушен Шенген. Той ще би трябвало да изясни и процедурата по връщането на лица от Австрия и от други страни, за които България е виновна по Дъблинския правилник и поставеното в допълнение изискване от Австрия за частичното приемане на България в безвизовата зона на Европейски Съюз.

Мария Габриел, заместител министър-председател и министър на външните работи ще отговори на три въпроса от “Възраждане ”.

Земеделският министър Кирил Вътев ще дава отговор за използването на метода “Водено от общностите локално развиване ” ЛИДЕР с многофондова финансиране от Европейските фондове за споделено ръководство за интервала 2021-2027 година
Той ще изяснява и взетите ограничения за превъзмогване на следствията в горски територии след наводненията през юни 2023г. в общините Берковица и Монтана.
Вътев ще приказва и за позицията на България по предложение за Регламент на Европейския парламент и на Съвета по отношение на растенията, получени посредством геномни техники, храните и фуражите, създадени от тях.

Останалите министри на парламентарния надзор са: Зарица Динкова, министър на туризма; Юлиян Попов, министър на околната среда и водите; Димитър Илиев, министър на младежта и спорта; Андрей Цеков, министър на районното развиване и благоустройството; Атанас Славов, министър на правораздаването и Христо Хинков, министър на опазването на здравето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР