Девесилът е един от даровете на природата, който освен лечебни

...
Девесилът е един от даровете на природата, който освен лечебни
Коментари Харесай

Предпазете дома и любовта от лоша енергия с помощта на девесил

Девесилът е един от даровете на природата, който с изключение на лечебни свойства, има и способността да пази и прочиства дома от неприятна сила.

Растението е необятно известно – неговата популярност се простира от България, през Балканите и Скандинавия, та чак до Русия. Неговата популярност се носи из редица страни. Хората имат вяра, че девесилът носи шанс, обич и мир в дома.

Легендата споделя, че в предишното са го засаждали пред вратата на къщата, с цел да предпазят дома и любовта си от неприятна сила. Смятало се, че растението пречиствало всеки, който щял да пристъпи прага и по този начин предпазвало стопаните от всички нечестиво.

Във всеки двор имало най-малко по един шубрак, който предпазвал живеещите от неприятна сила. Девесилът може да доближи височина до два метра. През лятото листата му са зелени.

Щом някое клонче увехне, на негово място израства друго. Вкусът му прилича целината, а ароматът му е характерен и постоянно може да се разграничи от останалите билки и растения.

Девесилът се приемал за знак на любовта. В Древността булките зашивали листенца от растението в роклите си, с цел да си подсигуряват безконечната обич на своя фаворит.

Що се отнася до лечебните му качества, девисилът е с богато наличие на минерали, витамини, калий и ефирни масла. Използва се и през днешния ден и облекчава редица проблеми. Спомага за заздравяването на косата, повишение на апетита, вярното действие на сърдечно-съдовата система и пикочопровода. Има тонизиращо деяние върху организма, дава мощ и сила.

Чудодейните му свойства не стопират до тук. При мощно главоболие, намачкайте няколко листенца девесил в ръка и ги положете върху слепоочията си. Ще облекчите болката и ще почувствате добре от аромата, който се разнася към вас.

 При главоболие изпозлвайте девесил

При проблеми с алкохола, може да приготвите запарка, която провокира нетърпимост към него. За задачата смесете 250 грама водка, 2 дафинови листа и няколко корена от растението, нарязани на дребно. Оставете да престои за 15 дни, а по-късно консумирайте по малко.

При грип и сериозна простуда, смесете няколко клонки от растението с 400 грама горещо прясно мляко. Консумирайте напитката няколко дни, като се стремите постоянно да я приемате гореща.

За красива коса може употребявате девесила като естествен елексир, измивайки гривата си с 2 супени лъжици девесил.

Девесилът е същинско естествен подарък, който ще направи живота ви по-хубав, спокоен, тонизиран, положителен и... благоуханен! Използвайте девесил за предотвратяване на дома от неприятна сила и заболявания.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР