Deutsche Bank AG е постигнала споразумение с френската група BNP

...
Deutsche Bank AG е постигнала споразумение с френската група BNP
Коментари Харесай

BNP Paribas купува електронния брокерски бизнес на Deutsche Bank

Deutsche Bank AG е постигнала съглашение с френската група BNP Paribas SA за продажба на електронния си брокерски бизнес, излиза наяве от коментар във Financial Times.

Сделката включва и прехвърлянето на основни чиновници, клиенти и технологии като част от по-широката тактика за преструктуриране на отдела за капиталово банкиране на немската финансова институция.

Част от съглашението планува "осигуряване на непрекъснатост на обслужване " на клиентите на Deutsche Bank. Тя ще продължи да работи с платформата, до момента в който клиентите й мигрират към BNP Paribas, прецизират от френската банка.

Така Deutsche Bank отстъпва от пазара и се отхвърля от проектите си да бъде главният съперник на Goldman Sachs в Европа. Германската банка ще закрие 18 хиляди работни места.

Но пък това с съглашение немската компания обезпечава "ясен път за клиентите и личния състав ", отбелязва Франк Кунк, основен действен шеф на Deutsche Bank.

От друга страна, по този метод BNP Paribas ускорява позициите си в главния брокерски бизнес, заемането на пари на хедж фондове и ръководството на тяхната търговия. "А това съглашение показва мощната ангажираност на BNP Paribas към институционалните вложители в международен мащаб ", безапелационен е Ян Жерардин, началник на корпоративното и институционално банкиране във френската банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР