Детското отделение на Многопрофилната болница в Ловеч е поставено под

...
Детското отделение на Многопрофилната болница в Ловеч е поставено под
Коментари Харесай

Детското отделение на МБАЛ-Ловеч е под карантина заради санитари с Covid-19



Детското поделение на Многопрофилната болница в Ловеч е сложено под 48 - часова карантина поради инфектирани с ковид двама санитари.

В Неонатологимното поделение на болничното заведение пък са изолирани бебета близнаци на два месеца, които са настанени за лекуване с коронавирус.

Момиченцата близнаци са от луковитското село Беленци. Те са родени недоносени в плевенска болница, а от 24 декември са признати за лекуване в ловешката болница с позитивни проби за ковид и признаци на болестта, разясни началникът на Неонатологичното поделение доктор Петя Станчева.

„ Постъпват първо в инфекциозно поделение. Първите фотоси нямаха пневмония. След няколко дни бяха неприятни индикаторите, нужда от кислородолечение, по тази причина, поради поправената възраст, ниското тегло, повреденото положение, ги приехме при нас за профилирани грижи и лекуване. Все отново това е вирус, който е доста подъл, протича друго, няма гаранция, че няма да създадат и пневмония. В момента са постоянни. Започнато е антибиотично лекуване. “

Бебетата най-вероятно са се заразили от осемгодишно братче с коронавилус..

27-годишната им майка е с негативна проба. Това е нейно шесто раждане, а фамилията живее в беднотия.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР