Детският радиохор на БНР заминава на първото си турне след

...
Детският радиохор на БНР заминава на първото си турне след
Коментари Харесай

Детският радиохор на БНР заминава на първото си турне след пандемията

Детският радиохор на БНР отпътува на първото си турне след пандемията . То ще бъде в Белгия и стартира на следващия ден.
Първата спирка на хора ще бъде в град Гент, където децата ще пеят в църквата " Сейнт Никълъс ", след което ще вземат участие и в месата. Следва Брюксел, където по покана на българо-белгийското съдружие за изкуство и просвета " Орфей " следва взаимен концерт към операта в града.

" За благополучие, по-късно затваряне, успяхме да намерим форма  на работа с децата, запазихме състава, даже увеличихме броя, приехме и нови 50 деца. Успяхме за малко време да възстановим концертния си живот ", показа в предаването " Хоризонт до обед " основният диригент на хора маестра Венеция Караманова, която е отпред на хора от 2013 година.

" Хорът не е спирал да работи за тези две години . Въпреки че не сме излизали на сцена, успявахме да участваме даже в състезания. Използвахме тази пауза, с цел да разучим нови творби, разширихме репертоара си ", добави диригентът.  

" Чрез музиката ние построяваме характери, доста акуратност, доста уместност, самообладание – всичките тези качества, които след това ще им послужат в огромния живот. И макар че са дребни – от 7 до 17 години, за тези десетина години, които прекарват в хора, те съумяват да изградят тези качества, които ще им служат в техния професионален път ", разяснява маестра Караманова.

Повече за програмата на турнето и активността на хора чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР