Детският фестивал на изкуствата "Лачени обувки" бе открит днес в

...
Детският фестивал на изкуствата "Лачени обувки" бе открит днес в
Коментари Харесай

Детският фестивал Лачени обувки започна в Берковица

Детският фестивал на изкуствата "Лачени обувки " бе открит през днешния ден в читалище "Иван Вазов " в Берковица.

В продължение на четири дни над 900 деца от България, Румъния, Сърбия и Македония ще демонстрират своя гений на сцената на фестивала. Те ще се състезават в разделите "Музика ", "Театър ", "Модерни танци ", ще има и конкурс за детска рисунка по тематиката "Чудесата на природата ".

Фестивалът има конкурсен темперамент, а осъществяванията ще бъдат оценени от авторитетно жури. Председател на журито в раздел музика е композиторът Хайгошод Агасян, театралните осъществявания ще прави оценка режисьорката Нина Димитрова, в раздел "Модерни танци " ръководител на журито е Ина Колева, а в раздел "Детска рисунка " ръководител е художникът Илия Костов. Днес в конкурсната стратегия ще се изявят към 200 деца в раздел "Музика ".

Фестивалът "Лачени обувки " се организира за 27-ма поредна година в Берковица. От неговата сцена към огромния подиум са тръгнали доста известни през днешния ден артисти, музиканти и танцьори. Организатори са общината в Берковица и локалното читалище "Иван Вазов ". В последния ден на фестивала на 2 юни те са подготвили разнообразна културна и спортна стратегия за участниците, която включва занимателни игри и надпревари, киноложка галерия и лов на риба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР