Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни

...
Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни
Коментари Харесай

Фандъкова разкри ще затвавят ли училища и детски градини

Детските градини и учебните заведения в София няма да бъдат затваряни – това е предлагането на софийския действен щаб, което ще изпратим до министъра на опазването на здравето и регионалния щаб, които има пълномощия да вкарват ограничения на територията на общината, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова в профила си във фейсбук.

232 са карантинираните паралелки в учебните заведения, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина. Данните разрешават да продължи досегашната организация на работа – с карантиниране при позитивни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на обособени учебни заведения, при постигане на избраните условия, счита кметицата

Изключително тревожна е информацията за закъсняване на заплащането на лекари и личен състав от КОВИД-отделенията с повече от 2 месеца. Столична община ще изпрати сигнал до Националната здравно-осигурителна каса за предприемане на незабавни ограничения за погашение на възнагражденията на медицинския личен състав. Очаквано напрежението измежду лекарите е доста огромно и то на фона на увеличаващия се брой хоспитализации. Към 10 октомври в столичните лечебни заведения се лекуват 1229 пациенти с КОВИД, от които 214 са на интензивно лекуване, разяснява още Фандъкова.

София продължава да е преди всичко по имунизирани жители, само че настоящите данни демонстрират, че броят на искащите да се имунизират понижава сензитивно. Увеличаваме екипите за надзор на противоепидемичните ограничения в градския превоз и комерсиалните обекти. Към екипите на Общинска полиция, Столичен инспекторат и Столична дирекция на вътрешните работи включваме и 3 екипа от дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община. За последната седмица са осъществени 560 инспекции в градския превоз и 428 на търговски обекти, заяви кметицата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР