Детска градина Радост“ в град Костинброд организира своя благотворителен коледен

...
Детска градина Радост“ в град Костинброд организира своя благотворителен коледен
Коментари Харесай

Детска градина в Костинброд помага на жена с нужда от спешна трансплантация

Детска градина „ Радост “ в град Костинброд провежда своя благотворителен коледен базар с идея. В него обичайно се включват учители, деца и родители, като създават сувенири, които по-късно продават, а събраната сума бива дарена.

Тази година дарението ще бъде за Божидара Павлова, която страда от хронична бъбречна непълнота и се нуждае от незабавна бъбречна трансплантация. За да продължи да живее обикновено своя живот, 28-годишното момиче има потребност от интервенция, чиято сума е непостижима за нея и фамилията ѝ.

Добротворчеството в детска градина „ Радост “ е с устойчиви корени, като първият коледен благотворителен базар е през 2016 година, описват от там. С него поддържат съдружие „ Деца с онкохематологични болести “ за построяването на оздравителен център за деца с онкохематологични болести. Част от идеите, които са подкрепяли през годините, са свързани с детското опазване на здравето, както и грижата за деца сираци. Традиционно в базара се включват към 300 души, които със своя труд и персонални средства застават зад оповестените дела.

Тази година традицията продължава, като базарът ще се организира в детската градина на 19 декември, а децата, с изключение на с направените от тях продукти, ще се включат и със специфична стратегия от песни и стихотворения. Учителите от детската градина имат вяра, че положителното се възпитава и това е добре да стане от ранна детска възраст. Положителният образец за всеотдайността и желанието, с което се провеждат базарите, дава тласък и на дребните всяка година да ги чакат с неспокойствие и с готовност да вземат участие.

Директорът на детска градина „ Радост “ Зоя Йорданова споделя: „ Ние имаме вяра в положителното и желаеме то да тържествува. Като помогнем и покажем на децата си какъв брой хубаво е да протегнеш ръка на някого в потребност, изпълняваме своя първо човешки, а по-късно и професионален дълг. Вярваме, че сходни начинания са потребни за обществото и би трябвало да бъдат по-често срещани “.

Освен да оказва помощ, детската градина си е сложила за цел да въодушеви повече детски градини и учебни заведения в страната да вършат положително и да провеждат сходни събития. Без поддръжката от страна на родителите нищо от това нямаше да бъде допустимо, по тази причина и личният състав на образователното заведение показва своята откровена признателност за всеотдайността и поддръжката през годините.

Детска градина „ Радост “ е втори дом за 201 деца в град Костинброд от яслена до предучилищна възраст.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР