Децата в приютите на отец Иван останаха без месо през

...
Децата в приютите на отец Иван останаха без месо през
Коментари Харесай

Децата на отец Иван живеят в истински кошмар заради отпускарския сезон

Децата в приютите на отец Иван останаха без месо през лятото. Обитателите на домовете в Нови Хан и Якимово натъртват на боба, тъй като през отпускарския сезон даренията понижават. Това призна синът на отец Иван отец Григорий, представен от в. " Телеграф ". Сега той се грижи за приюта в Нови Хан, а татко му за този в село Якимово. Хлапетата в домовете са 170, а жителите - общо 300. Фризерите са празни. Не бихме отказали риба или пилешко, сподели отец Григорий. Той сподели още, че липсват плодове и зеленчуци. Децата доста обичат дини и пъпеши. Доскоро имало праскови, само че били на лимита на периода си на валидност и по тази причина създали компоти. Сега през лятото съществена грижа на хората в приютите бяха кошерите. Пчелите обаче започнаха да измират, оплака се отец Иван. От 170 кошера са останали 30.

Отец Иван и отец Григорий се надяваха реколтата да е добра и да могат да продават пчелния елексир, с цел да се изхранват. Това обаче няма да се случи, евентуално ще изкарат мед единствено едвам опитат децата.

Григорий носи светското име Григор Димитров и е прочут като бъларския отец Ралф. Той стои надалеч от пчелите. Преди година бил грубо нажилен, макар оборудването. Получил тежка алергична реакция и едвам се избавил.

Въпреки понижените артикули хората не се оплакват. Сега децата ще вървят на лагер до реката в Якимово - там има бунгала и каравани и хлапетата се забавляват цяло лято. Закъсали фамилии не престават да желаят заслон в приютите. За жал обаче те са цялостни.

Парични дарения могат да се превеждат по сметка:

Дом за сираци " Св. Николай " при храм " Св. Троица ", Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин. IBAN: BG72UNCR96601000411600, BIC: UNCRBGSG

Дарения в натура могат да се носят на място в дома в Нови Хан или да се изпращат с пощальон. Адресът е: Дом за сираци " Св. Николай " при манастир " Св. Троица " ; ул. " Търнава " 21А село Нови Хан пк 2110 общ.Елин Пелин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР