На 17 октомври 1931 г. Ал Капоне е пратен в

...
На 17 октомври 1931 г. Ал Капоне е пратен в
Коментари Харесай

Ужасът за Ал Капоне започва на този ден

На 17 октомври 1931 година Ал Капоне е пратен в пандиза за укриване на налози.

Истинското му име е Алфонсо Габриел Капоне, само че не го харесва, по тази причина всички му споделят Ал.

Всъщност, Капоне е доста мъдро и интелигентно момче - стартира учебно заведение на 5 година и до VI клас е първенец. Тогава прекъсва образованието си.

Започва кариерата си в Бруклин, след което се мести в Чикаго, където се трансформира в необут на американската мафия. Любопитен факт е, че става "кръстник на мафията " едвам на 26 година

Към края на 1920. ФБР го слага в листата на "най-търсените нарушители, а през 1931. Ал Капоне е упрекнат и наказан от федералните за... укриване на приходи.

До това се стига, откакто управляващите се добират до брат му Ралф Капоне. Той е задържан по обвиняване в укриване на налози и наказан. Но най-важната информация, която съумяват да получат двамата сътрудници е, че данъчните чиновници се добират до счетоводна книга на заведение на организацията, както и да открият двамата счетоводители.

Към пролетта на 1931 година са събрани задоволително доказателства за започване на правосъдно дело. Ал Капоне е упрекнат по 22 точки за укриване на приходи и ощетяване на страната с над $200 000, и настрана упрекнат дружно с 68 членове на организацията му за 5000 обособени нарушавания на алкохолния режим. Очакват го 34 години затвор.

Тогава юристите на боса подписват договорка с прокурора – Капоне се признава за отговорен, а прокурорът предлага от 2 до 5 години затвор. Това е нечувано. При такива старания и толкоз събрани доказателства – такава ниска присъда.

На 16 юни Ал Капоне влиза в правосъдната зала ухилен, само че излиза скован. Съдията Уилкърсън не приема направената договорка с прокурора и насрочва дата за развой на 6 октомври. През цялото лято организацията на Капоне с цялостни сили се пробва да намери и да повлияе по всевъзможен начин на членовете на правосъдното жури.

Късно в събота вечерта на 17 октомври 1931 година, след деветчасово съвещание, журито стига до решение и афишира Капоне за отговорен по някои, само че не всички, обвинявания в корист с налози. Съдът признава укрити налози единствено в размер на 32 488,81 $.

Те обаче са задоволителни идната събота арбитър Уилкерсън да осъди Капоне на 11 години затвор, 50 000 $ санкция и още 30 000 за правосъдни разходи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР