Децата се развиват и научават нещата от света и с

...
Децата се развиват и научават нещата от света и с
Коментари Харесай

Ако детето ви има някоя от тези 8 играчки, по-добре веднага я изхвърлете

Децата се развиват и научават нещата от света и благодарение на играчките, само че някои от тях носят повече щета, в сравнение с изгода. Сайтът Brightside дефинира осем от най-опасните играчки, с които децата би трябвало да внимават и даде няколко съвета кои са по-безопасни.

8. Играчки с перки



Хеликоптерите и другите играчки с перки са предопределени за младежи. Малките деца обаче не могат да се оправят с тях и доста елементарно пръстчетата им могат да попаднат сред тях, до момента в който работят.

Съвет: Изберете играчки с перки, направени от мека пластмаса. Краищата им би трябвало да са гладки.

7. Докторски комплект за игра



Детето сигурно ще желае да употребява инструментите от комплекта върху себе си или други деца, а " здравната процедура " може да приключи с дребни елементи, които попадат в носа или дихателните пътища. Освен това сходни играчки провокират интереса на децата към същински спринцовки, ножици и хапчета.

Съвет: Подбирайте комплекти, които нямат дребни елементи, спринцовки или принадлежности, направени да гледат в носа или устата.

6. Надуваеми плувки за ръце



Те не подсигуряват цялостната сигурност във водата, защото детето може елементарно да се изплъзне или да се обърне. Някои артикули пък съдържат отровен изофорон, фенол и хексанон, които могат да възпалят кожата или да доведат до други проблеми. Първите два са канцерогенни.

Съвет: Размерът на плувките би трябвало да се настройки тъкмо с размера на ръката на детето. Задължително да има родителско наблюдаване и да не се носят повече от половин час.

5. Играчки с акумулатори



Малките кръгли акумулатори наподобяват бонбони и по този начин детето може да изиска да ги опита. Размерът и формата им разрешават елементарно преглъщане, а литият в тях може да аргументи тежки отравяния и изгаряния.

Съвет: Батериите би трябвало да са мощно предпазени с пластмасови панели, закрепени с болтчета.

4. Детски револвери



Децата постоянно подценяват дистанцията, от което би трябвало да се стрелят, както и останалите ограничения за сигурност при тези играчки. В резултат на това оръжията, които стрелят с всевъзможен тип амуниции, даже вода или аерозол, стават причина за пострадвания по лицето. Особено рискови са за очите.

Съвет: Купете револвери, които се оферират със защитни очила, или поръчайте такива настрана.

3. Комплекти от магнитни топчета



Тази известна магнитна играчка постоянно се дефинира за възрастовата граница 3+, само че в действителност тя е предопределена за младежи. В опит да отделят магнитните топки със зъби, децата постоянно се случва да обхванат едно или няколко от тях. Когато попаднат в организма, те се прикрепват едно към друго и изтъняват чревните стени.

Съвет: Играчките, при които магнитите са предпазени от мощни пластмасови капаци, са по-безопасни.

2. Балоните



Те постоянно се спукват внезапно при игра, което стряска децата и те даже може да оглушеят. Може да се стигне до такава степен, че в организма им да попаднат елементи от спукания балон, което да ги задуши. Ето за какво всички събития, на които има балони, се предлагат за деца над 8-годишна възраст.

Съвет: Не купувайте балони, които в началото са били набръчкани или имат мощна миризма. Ако стиснете юмрука си върху балон с неприятно качество, той ще издаде тон като от хартия и ще отнеме време, с цел да се върне в първичната си форма.

1.Спинъри



Хитът измежду играчките тази година са спинърите. Всъщност те може да са и рискови. Възможно е част от тях да се отдели по време на въртене и да аргументи пострадвания. Съществуват и случаи, при които децата гълтам елементи от тях. Освен това такава играчка не разрешава на детето да се концентрира, което води до проблеми в учебно заведение. В няколко щати на Съединени американски щати носенето на спинъри в учебно заведение е неразрешено със закон.

Съвет: Заменете въртящата се играчка с такава, която може да го тренира физически, което освен ще разреши на вашето дете да прави нещо, само че и ще развие фините двигателни умения.

Как да изберем безвредна играчка?

Обърнете се към реномирани организации по този въпрос. Например W.A.T.C.H. има годишен лист с 10-те най-опасни играчки. Също по този начин има доста потребни рекомендации в Ръководството за сигурност на продуктите за деца от Европейския алианс за детска сигурност.

При закупуване на играчка е добре да спазвате следните правила:

Размер - всяка играчка би трябвало да бъде не по-малка от 6 см и необятна 3 см. Ако играчката е кръгла, тя би трябвало да бъде с диаметър, не по-малък от 5 см.

Цвят - избягвайте блестящо оцветени играчки. Ярко жълтите не се предлагат поради опцията да има висок % олово в тях.

Форма и материал - играчката не би трябвало да има остри ръбове или огромни отвори или пролуки, където пръстите на детето могат да попаднат. Избирайте играчки от текстил или дърво, които не са боядисани или лакирани.

Източник: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР