Децата се раждат с повече кости, отколкото имат възрастните. След

...
Децата се раждат с повече кости, отколкото имат възрастните. След
Коментари Харесай

Интересни факти за човешкото тяло

Децата се раждат с повече кости, в сравнение с имат възрастните. След това някои от костите им се срастват. Това, което липсва на новородените, са капачките на коленете – те се появяват сред втората и шестата година.

Стоматолозите не на вятъра ни убеждават да поддържаме устната си хигиена, тъй като дъбите са единствената част от човешкото тяло, която не може да се възвръща.

Един от най-издържливите материали в човешкото тяло е косата. Един косъм може да издържи натоварване до три кг. Русите мъже имат повече проблеми, тъй като брадата им пораства по-бързо, в сравнение с брадата на тъмнокосите.

Жените мигат два пъти по-често от мъжете. Косата и ноктите порастват най-интензивно сред 16 и 18 часа. Самотата най-зле се понася от хората сред 20 и 22 часа.

 Интересни обстоятелства за човешкото тяло

Вкусът, слухът и обонянието на индивида са най-изострени от 17 до 19 часа. Възприятието на усета на ястието зависи от температурата на храната. Най-добре се възприема усетът, в случай че храната е с 24-градусова температура.

Черният дроб пречиства организма от алкохол най-добре сред 18 и 20 часа. За едно денонощие човек отделя към един литър слюнка, три литра стомашен сок, един литър злобен сок.

Космите на веждите, миглите и на подмишниците живеят четири месеца, космите на главата живеят шест години. На всеки две седмици стомахът построява нова вътрешна лигавица, тъй като другояче ще се разяде от стомашния сок.

Всеки пръст на ръцете се сгъва към 25 милиона пъти по време на човешкия живот. Размерът на човешкото сърце е еднакъв почти на размера на свития му пестник.

Приживе дължината на тънкото черво на индивида е 2, 5 метра. След гибелта му, когато мускулатурата се отпуска, дължината на тънкото черво е цели 6 метра.

Десният бял дроб на индивида побира малко повече въздух, в сравнение с левият. Възрастният човек прави всеки ден по 23 000 вдишвания и още толкоз издишвания. Човешкото око разграничава 10 милиона цветови нюанса.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР