„Деспасито” - в изпълнение на едни истински съвременни будители -

...
„Деспасито” - в изпълнение на едни истински съвременни будители -
Коментари Харесай

Човекът оркестър от Литаково

„ Деспасито” - в осъществяване на едни същински модерни будители - духовият оркестър в ботевградското село Литаково.

„ Откакто излезе и всеки споделя – чуйте " Деспасито ". И мен ми хрумна да го създадем. Никой оркестър в България не съм чувал да го извършва. И ми хрумна, седнах, пробвах се и доколкото виждам ни се получава”, споделя Дейвид.

В Литаково го назовават " индивидът оркестър ". Сред тези момчета единствено той се занимава професионално с музика – студент е по музикална педагогика.

„ Започнах да изсвирвам акордеон в школата в Народно читалище " Христо Ботев " -Ботевград. И моята учителка – тя е диригентка на общинския духов оркестър в Ботевград, ме попита дали желая да се занимавам с нещо от тези принадлежности, дали ми харесва. И аз взех решение да изсвирвам на флигорна. И като се прибрах у нас и описах на моите родители, татко ми ми заяви, че моят прародител е бил музикант.”

Тъй като кръвта вода не става, преди 5 години, когато Дейвид е единствено на 15, взема решение да направи селски духов оркестър. Момчетата са самоуки, само че към този момент имат репертоар от маршове, хора, кино и съвременна музика.

„ Моят прародител в миналото е бил барабанист. И вкъщи имах барабанчета, само че повече ме влечеше към флигорната. И пристигнах, Дейвид ми даде, видях, че ми хареса. И на идната подготовка взех решение, че желая да си закупя независимо и откогато съм я хванал, не съм я оставил.”, сподели той.

Веселин и Христо са най-младите членове на оркестъра. Не пропущат подготовка и мечтаят за огромната сцена.

Казват, че Дейвид е непоколебим, само че обективен началник.

„ Искам този оркестър да го доведа до международната сцена. Да свирим известни части. Да се развиваме и да прославим селото. Защото нашето село не е огромно и с нас има по какъв начин то да се прочуе в България и по света”, безапелационен е Дейвид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР