Десният бразилски президент Жаир Болсонаро подписа указ за облекчаване на

...
Десният бразилски президент Жаир Болсонаро подписа указ за облекчаване на
Коментари Харесай

В Бразилия рязко е облекчен режимът за оръжие

Десният бразилски президент Жаир Болсонаро подписа декрет за облекчение на рестриктивните мерки за импорт на оръжие и владеене на муниции, съобщи Ройтерс. Така бразилците ще могат да купуват 100 пъти повече патрони, както и

Указът в началото бе ориентиран към облекчение на рестриктивните мерки за колекционери, професионални стрелци и ловци, като позволяваше, да вземем за пример, носенето на заредено оръжие в стрелбищата, само че бе уголемен, с цел да включи и други разпореждания.

Досега вносните оръжия бяха неразрешени, в случай че имаха бразилски еквивалент.

" Разбихме също така монопола ", съобщи Болсонаро на церемонията по подписването в президентския замък, и добави: " Не можеше да бъдат внасяни /оръжия/, а в този момент прекратихме тази процедура ".

Болсонаро концентрира предизборната си акция върху публичния ред, което включваше облекчение на рестриктивните мерки за владение на оръжие и към този момент подписа декрет през януари в тази тенденция.

Поддръжниците му приветстваха стъпката за разрешаване на самозащита в залятата от принуждение Бразилия, само че някои се опасяват, че разпространяването на оръжия ще навреди на публичната сигурност.

Указът подвига ограничаването за закупуване на муниции до 5000 патрона на година за нормално оръжие, при досегашно ограничаване от 50 патрона, а за оръжие от ограничаващия лист - до най-много 1000 патрона на година, в това число за голямокалибрени и полуавтоматични оръжия, чието потребление е лимитирано единствено до военните и полицията.

Болсонаро съобщи, че указът ще влезе в действие до 30 дни, което ще даде време да се обсъдят данъчните въпроси за вносните оръжия с министерството на стопанската система.

Акциите на бразилския производител на оръжие " Таурус СА " се покачиха с 10.45 % на борсата през вчерашния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР