Деси Банова-Плевнелиева и дъщеря ѝ Йоанна ще бъдат лицата на

...
Деси Банова-Плевнелиева и дъщеря ѝ Йоанна ще бъдат лицата на
Коментари Харесай

Кампания за профилактика на детското зрение

Деси Банова-Плевнелиева и щерка ѝ Йоанна ще бъдат лицата на националнатa акция на KWIAT за профилактика на детското зрение 2020. Тази година акцията ще се организира през септември и октомври и в нея ще могат да си създадат безвъзмезден очен скрининг деца на възраст от 6 до 18 години. Графикът и локациите ще бъдат оповестени на 01 септември тук.

За осма поредна година българската марка очила провежда акция за безвъзмезден очен скрининг на деца и младежи в цялата страна. Целта на акцията е освен да се ревизира зрението на децата, а и да се изясни, както на тях, по този начин и на техните родители, че е значимо целогодишно да наблюдават по какъв начин се развива то. Специалисти дават потребни препоръки на родителите какво в държанието и държанието на техните деца би трябвало да наблюдават и кои са първите признаци, че детето може да има някакъв проблем със зрението.

Ненапразно тази година лицата на акцията Деси Банова-Плевнелиева и Йоанна са с по едно закрито око. Това е най-лесният метод да се ревизира зрението преди визитата при експерт. Ако детето закрие първо едното си око и види ясно предмет в далечината по същия метод, по който го види, когато закрие другото си око, то това би посочило, че то вижда еднообразно и с двете очи. Но в случай че види даже и с едното око леко размазан предмета, то това към този момент е симптом за нарушаване.

„ Тази година избрахме Деси Банова-Плевнелиева за лице на акцията, тъй като като се изключи че е доста дейна и взе участие в разнообразни обществени планове и благотворителни дела, през всичките тези години тя е била част от акцията за профилактика на детското зрение. Също по този начин има особено отношение към грижата за здравето на децата “, споделя Павел Цветков, шеф и притежател на KWIAT.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР