Десетото издание на международната бойна галавечер беше истински триумф на

...
Десетото издание на международната бойна галавечер беше истински триумф на
Коментари Харесай

Впечaтляващи нокаути и обрати изправиха на крака феновете на SENSHI

Десетото издание на интернационалната бойна галавечер беше същински успех на адреналина и качествените дуели. Нокаути и доста обрати съпътстваха мачовете от SENSHI. В тях участваха първенци по бойни спортове от 14 страни, измежду които бяха и едни от най-хубавите родни бойци – Атанас Божилов, Петър Стойков, Александър Петров, Драгомир Петров и Едуард Алексанян.

Грандиозно светлинно шоу способства за високия адреналин в залата на SENSHI, където публиката имаше опция да наблюдава галата от първи ред в стилна конюнктура и да поддържа от трибуните обичаните си бойци. Двубоите на родните състезатели изправиха всички в залата на крайници и ги държаха на ръба на столовете им до последния миг, а след края на грандиозния военен театър равносметката за България е повече от приемлива – 4 от 5 победи на интернационалната бойна галавечер.
свързани новини740на 23.02.2020
В дуел 1 европейският първенец на WAKO PRO и притежател на международна и европейска купа по муай тай Петър Стойков победи с единомислещо съдийско решение португалеца Жоао " Калашников " Силва по разпоредбите на KWU в кат. до 70 кг., след три цялостни рунда.

След динамичен и цялостен с обрати дуел 2, който наложи съдиите да дадат 4 спомагателен рунд, с цел да вземат съдиите решение, Тудор Потороака от Румъния победи Драгомир Петров от България във втория мач от картата на SENSHI. Той беше в категория до 70 кг по правилника на KWU Full Contact.

След три рунда сред Световния първенец на KGP и WAKO PRO Атанас Божилов и дебютанта на Филип " Снайперът " Хафели, в които състезателят от България имаше неоспоримо доминантно наличие на кръга, в дуел 3 съдиите отсъдиха в интерес на Божилов. Двамата премериха сили в борба по разпоредбите на KWU Full Contact в кат. до 75 кг.

Четвъртият конфликт на титаните в завърши с атрактивно мятане на кръга, за което може да благодарим на правилника на SENSHI, по който се играеше дуела - KWU SENSHI. Той беше в категория до 70 кг и в него справедливо успеха отиде при многократния международен първенец по муай тай в W5, GPRO, S1 Артьом Пашпорин от Русия. Той победи съперника си Алексис Лажуа от Франция, за който това беше дебют на SENSHI.

Петият мач от бойната карта на предложи извънреден театър сред международния първенец по кикбокс за дилетанти (WAKO) от Беларус Павел Турук и " Мистър шоу " от България – Европейския първенец на WAKO PRO K1 Едуард Алексанян и повторен народен кикбокс първенец. В тази среща диригентът беше точно Алексанян. Той записа четвърти пореден триумф на кръга на SENSHI, вземайки успеха след изиграването на цялостните 9 минути. Двамата премериха сили в борба по разпоредбите на KWU Full Contact в кат. до 80 кг.

Шестият дуел в междунардното бойно шоу предложи може би най-зрелищния рунд, виждан до момента в историята на – с 4 нокаута за по-малко от половин минута! В дуела Александър Петров (България) дебютира на кръга на против Филип Секулович (Черна гора) в категория до 85 кг по правилника на KWU Full Contact. Дебютът на Петров несъмнено ще бъде запомнен – той победи Секулович с ТКО във втория рунд.

Испанският дебютант Рубен Гарсия реализира сложна, само че заслужена победа против руснака Андрей Чехонин в седмия дуел. Двамата премериха сили в борба по разпоредбите на KWU Full Contact в кат. до 85 кг., а успеха за Гарсия пристигна със съдийско решение след цялостни 3 изиграни рунда.

Определението " Сблъсък на титани " доби още по-ясни изражения в осмия дуел на SENSHI, която беше в категория над 95 кг. по правилника KWU Full Contact. В нея Никола Филипович (Сърбия) победи Данило Воеводкин (Украйна) с единомислещо съдийско решение.

Предпоследният мач от бойната галавечер опълчи представители на босненската и словашката школа. Ахмед Крънич записа нова победа на SENSHI, надделявайки дебютанта Радован Куля посредством съдийско решение. Двамата премериха сили в борба по разпоредбите на KWU Full Contact в кат. + 95 кг.

В десетия дуел Сергей Браун (Германия) нокаутира Асан Бафета (Франция) във втория рунд от борбата им на 10. Двамата се срещнаха в категория до 80 кг по правилника на KWU Full Contact. Великолепният нокаут на Браун му донесе специфичната премия " Нокаут на вечерта ", както и още един огромен приз, който изненада публиката на SENSHI.

За пръв път на SENSHI, във връзка 10-ото особено издание на галата, беше оповестено учредяването на годишната специфична премия " Шлемът на Спартак " на Националната асоциация на бойните спортове на България, която се присъжда на боеца от с най-високи достижения и изцяло чудесно показване на галавечерите през годината. Първата огромна специфична премия " Шлемът на Спартак " беше присъдена точно на Сергей Браун.

Впечатляващата премия му беше връчена персонално от ръководителя на Професионалната лига на Световния киокушин съюз и ръководител на Националната асоциация на бойните спортове в България шихан Иво Каменов.

Специалната премия " Най-висок военен дух " си заслужи Драгомир Петров, а нокаутът на вечерта напълно справедливо отиде при дебютанта Александър Петров.

Специални посетители, рефери и коментатори на бяха живите митове в К1 и инструктори в Професионалната лига на Световния киокушин – многократни международни К1 първенци Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст. За пръв път дебюта си като рефер на галата направи и друга огромна легенда - Холандецът е някогашен играч в " полусредна " и " междинна " категория и е първият първенец на веригите " К-1 Маx " и " SUPERKOMBAT ".

SENSHI 10 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специфичната поддръжка на ЗАД " Армеец ", MAX Sport, " България Еър " и М Кар Груп - BMW дилър.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР