Ангел Русев стана за четвърти път европейски шампион в кат.

...
Ангел Русев стана за четвърти път европейски шампион в кат.
Коментари Харесай

Ангел Русев пред БНТ: Спортът те учи да се бориш в живота и ти показва правилния път

Ангел Русев стана за четвърти път европейски първенец в кат. до 55 кг на шампионата по повдигане на тежести в София. 23-годишният българин победи пред родна аудитория в " Арена София " с дуел от 244 кг.

" Четвъртата купа е най-ценна за мен тъй като бях в моята страна и показахме, че ние българите сме мощни. Наистина беше доста по-приятна купата, когато всички са до нас ", сподели Русев в изявление за предаването " Арена спорт ".

Той съобщи, че въпреки всичко упованията към българските спортисти на надпревари в родината тежат.

" Когато успееш, се чувстваш стимулиран от тези неща, всичко зависи от това какво ще се случи на самото съревнование ", изясни той.

Ангел Русев, който получи и контузия в рамото при втория си опит в изхвърлянето, взе бронзов орден в това придвижване с триумфа си на 109 кг, а в изхвърлянето бе решителен - още първият му сполучлив опит на 135 кг бе задоволителен за златен орден в придвижването и в дуела.

" Болката я преодолявам с мисълта за сина ми, въпреки това самата мотивация те кара да не мислиш за болката, само че по-късно болките са пъклен доста. Лекарите ми споделят, че би трябвало да спра, само че за мен болката значи победа ", разкри Русев.

Той разяснява и свадите във федерацията.

" Това не ни въздейства отрицателно. Ние си упражняваме, както предходната година седяхме без пари и бяхме четирима европейски първенци. Това не ни въздейства, по-скоро ни въздейства в персоналния живот. За момента това е решението на министерството. Но в най-скоро време би трябвало да имаме пари. Не сме получавали заплати от два месеца ", изясни състезателят ни по повдигане на тежести.

" Бих дал добър образец на хората, с изключение на да бъдат положителни спортисти, да бъдат и положителни хора. Трудностите са доста, само че спортът те учи да се бориш с живота и ти демонстрира верния път ", показа четирикратният европейски първенец.

" Най-голямата ми фантазия е да вземам участие на Олимпийските игри в Париж и да взема орден ", приключи Ангел Русев.

Вижте цялото изявление във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР