Десетки световни знаменитости са се подписали под призив когато бъде

...
Десетки световни знаменитости са се подписали под призив когато бъде
Коментари Харесай

Страх от скъпа ваксина срещу коронавируса

Десетки международни звезди са се подписали под апел когато бъде основана ваксина против Covid-19 тя да бъде налична за цялото население на планетата, съобщи Ройтерс.

Инициатор е бангладешкият икономист Мохамад Юнус, който е притежател на Нобеловата премия за мир от 2006 година за развиването на концепцията за микрокредитиране и микрофинансиране на небогати хора и дребни предприятия.

" Какво ще стане с по-голямата част от света, в случай че някои компании, разработващи ваксина, изпълнят желанията си да я дават единствено на богатите европейски страни и Съединените щати? ", пита Юнус.

Сред подкрепилите го са още един нобелов лауреат за мир - архиепископ Дезмънд Туту, предприемачът Ричард Брансън, холивудските звезди Джордж Клуни и Шарън Стоун.

Огромен е напредъкът към основаването на ваксина против Covid-19, само че триумфът към момента не е обезпечен, съобщи в това време лекар Майк Райън от централата на Световната здравна организация в Женева.

А генералният шеф Тедрос Гебрейесус заяви, че СЗО най-сетне има позволение да изпрати свои екипи в Китай, с цел да търсят първоизточника на смъртоносния ковид. Гебрейесус сподели, че пандемията надалеч не е свършила и че дори най-лошото може би занапред следва - поради политическите кавги в световен проект.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР