Десетки сигнали от цялата страна показват ужаса, който се предлага

...
Десетки сигнали от цялата страна показват ужаса, който се предлага
Коментари Харесай

С тази гадост милионерът-директор на Пирогов храни болните

Десетки сигнали от цялата страна демонстрират ужаса, който се предлага за храна на пациентите в лечебните заведения.

Особено отвратителна е, още веднъж, манджата за болните в „ Пирогов”, където господства злощастният проф. Асен Балтов, където „ сандвич” от суха филия и остаряло сирене за жълти стотинки се регистрира от шефа сред 2 и 3 лв.!

Време е марионетката на ръководещата тайфа ГЕРБ да спре с далаверите, другояче народът ще го измете от „ Пирогов”, разяснява покъртен четец на Narod.bg.

Живеещи в чужбина наши сънародници демонстрираха 3-степенни менюта, които се сервират с невижданите в родните условия чинии и принадлежности.

На този декор в незабавния институт се яде гола филия с бучка изсъхнало сирене… Къде са милионите, които страната дава за кетъринг на лежащо болните? Къде потъват парите на данъкаплатците?

У нас такава закуска се регистрира със стойност по 2-3 лв., а не коства и стотинки.

Дори болнични шефове признават, че платеното с тези пари най-често отива на боклука.

Храната е един обществен детайл, а не лековит подобен и при по-добро финансиране ще е с друго качество, безапелационен беше в студиото на „ Тази заран “ някогашният шеф на „ Пирогов “ доктор Спас Спасков. Според него при публичните поръчки на лечебните заведения е обикновено ниската цена да е най-ясен аршин, тъй като има цифрово изражение, а „ когато стартираме да приказваме за качество, има заплаха да се подхлъзнем, защото качеството се схваща от другите хора по друг метод “, опита да замаже далаверата доктор Спасков.

Той призна, че и по негово време в незабавната болница изхранването не е било на високо равнище, само че акцентира, че повода е била, че оскъдните средства са отивали за медикаменти и съоръжение.

„ Макар на пръв взор да наподобява дребнаво да се хващаме за храната, това е илюстрация на здравната система “, разяснява на собствен ред доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето. По думите му у нас виждаме „ социалистическа организация “ на опазването на здравето – и преди 10 ноември храната в лечебните заведения е била със същото ниско качество.

Според доктор Кацаров казусът не е толкоз в неналичието на пари, колкото в това, че когато се влагат средства без ясно предстоящи от това резултати, в последна сметка не идва усъвършенстване, а единствено разноските порастват.

Той прикани за въвеждане на конкурентно начало сред лечебните заведения и финансиране на база привлечени пациенти. По думите му това би довело както до по-качествено лекуване, по този начин и до по-нормални битови условия.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР