Десетки се включиха в старта на 44-ия Международен мемориален маратон

...
Десетки се включиха в старта на 44-ия Международен мемориален маратон
Коментари Харесай

Стотици участваха в маратон Съединение СНИМКИ

Десетки се включиха в старта на 44-ия Международен мемориален маратон " Съединение ". Стартът на конкуренцията беше през днешния ден от 9.30 часа от площада на град Съединение, а финалът е на едноименния площад в Пловдив.

Участниците бяха в разнообразни възрастови групи. Маршрутът е 22 километра и минава през селата Войсил и Бенковски, около село Царацово и навлиза в Пловдив по бул. " Васил Априлов ", през моста на река Марица, на кръстовището вляво по бул. " Шести септември ", пресича бул. " Руски " и край пл. " Съединение ". На избрани места имаше пунктове, на които участниците в конкуренцията можеха да се поддържат с вода. В подготвеност бяха и медицински екипи, които да окажат здравна помощ при потребност. Рядко се е стигало до това, само че през 2016 година се наложи намесата на медицински екип, откакто на участник от маратона му стана неприятно и припадна.

За да се обезпечи сигурност на участниците по трасето, бе въведена краткотрайна организация на придвижването на коли по маршрута на състезателите.

Маратонът за Съединението е най-старият дребен маратон в света, вписан в книгата на " Гинес ". През 2015 година кениец завоюва маратона на Съединението.

Пол Куейч от Кения сграбчи златото, изминавайки правата от 24 километра от град Съединение до Пловдив за 1 час 24 минути и 58 секунди. Състезанието е 40-то поред и се организира всяка година на 6 септември.

При дамите първа се класира Милица Мирчева от Добрич с време под час и 30 минути.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР