Десетки хора в пацифистка Япония се записват като доброволци, за

...
Десетки хора в пацифистка Япония се записват като доброволци, за
Коментари Харесай

Японци се записват като доброволци, за да се бият в Украйна

Десетки хора в пацифистка Япония се записват като доброволци, с цел да се бият за Украйна, заяви Ройтерс.

Към вчерашния ден за доброволци са се записали 70 души - в това число 50 някогашни военнослужещи от японската войска и двама ветерани от френския Чуждестранен легион, заяви вестник " Майничи шимбун ", като се базира на токийска компания, която се занимава с набирането им.

Говорител на украинското посолство в Токио призна, че с дипломатическата задача са се свързали хора, " искащи да се бият за Украйна ", само че отхвърли да даде повече детайлности.

В обява от понеделник в обществените мрежи посолството благодари на японците за многото запитвания за записване като доброволци, само че направи ангажимента, че " всички претенденти би трябвало да имат опит от японската войска или да сa минали особено образование ".

В ново известие от през днешния ден, поместено в Туитър, украинската дипломатическа задача съобщи, че се търсят доброволци с опит в медицината, осведомителните технологии, връзките или битката с пожари.

От обявата не излиза наяве дали оповестените места за доброволци допускат работа от разстояние или изискват да се замине за Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани да бъде образуван " задграничен легион " от доброволци.

Япония сподели на жителите си да не пътуват до Украйна при никакви условия, предизвестие, което през днешния ден повтори основният секретар на японското държавно управление Хирокадзу Мацуно, който съобщи, че знае за известията за доброволците.

Токио разгласи, че краткотрайно затваря посолството си в Киев поради все по-опасната съгласно него конюнктура в украинската столица.

Миналата седмица стотици стачкуваха в Токио против съветското навлизане, а украинското посолство разгласи, че е събрало 17 милиона $ от дарения от към 60 000 души в Япония, откакто помести в интернет апел за помощ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР