Десетки хиляди са заразените от новия коронавирус, въпреки драконовските мерки

...
Десетки хиляди са заразените от новия коронавирус, въпреки драконовските мерки
Коментари Харесай

Блокирана учителка в Китай разказва за живота под карантина

Десетки хиляди са инфектираните от новия ковид, макар драконовските ограничения на китайските управляващи. Източната провинция Джъдзян е втората с най-вече случаи на болни, което наложи блокирането на не един град в нейните рамки. 

25-годишната мароканка Илхам Мунсиф е една от над 60 млн. души в Китай, които живеят под домашна обсада и чакат епидемията да премине. Тя се намира в град Чуджоу и е блокирана от дни в дома си. Вижте в канала във vbox7:
               

A post shared by (@il.moun) on Jan 12, 2020 at 8:12am PST

Условията

" Не ми е позволено да излизам отвън кампуса, тъй като това са разпоредбите на учебното заведение, в което работя. Който ги нарушава, може да бъде уволнен. Правилата са доста строги ", споделя тя пред Euronews.
               

A post shared by (@il.moun) on Jan 24, 2020 at 9:52am PST

Денят

" Животът е доста отегчителен под обсада. Ставам заран, чета новините и описвам на почитателите ми в Instagram какво се случва ", добавя тя. И в действителност - в профила ѝ няма да видите настоящи фотоси след блокадата, само че в story-тата ѝ има доста истории от живота по време на епидемията.
               

A post shared by (@il.moun) on Jan 15, 2020 at 8:17am PST

" Разказвайки в Instagram усещам, че времето минава по-бързо, държи ме ангажирана ", прибавя Илхам. През останалото време тя чете книги, гледа филми или тича за здраве из кампуса. " Навън няма никой, по тази причина няма и риск да се заразя, до момента в който търча. А това е хубаво и значимо за здравето ми ".
               

A post shared by (@il.moun) on Nov 28, 2019 at 1:27pm PST

Храната

Ихлам разкрива, че от две седмици насам не е ходила до никакви супермаркети. Когато ѝ е нужно нещо, моли сътрудниците си, които не живеят в кампуса, да ѝ пратят нещо. Доставките стигат до входната врата на жилището ѝ.
               

A post shared by (@il.moun) on Oct 11, 2019 at 11:15am PDT

Емоционалното отражение

Новият метод на живот не е по никакъв начин елементарен, споделя тя. Прекарва дните си сама, няма опция да се вижда с другари, липсват ѝ напълно базови неща като диалога с хората. " Не мога да си показва живота си без интернет в този момент. Но отново не е същото ", добавя Илхам. 
               

A post shared by (@il.moun) on Aug 22, 2019 at 9:45am PDT

Какво следва?

Илхам има вяра, че ще си седи блокирана в жилището дълго време. Казва, че няма нищо срещу, защото по този начин се усеща по-сигурна.
               

A post shared by (@il.moun) on Apr 19, 2019 at 2:09am PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР