Десетки етнически сърби в Северно Косово регистрират автомобилите си с

...
Десетки етнически сърби в Северно Косово регистрират автомобилите си с
Коментари Харесай

Десетки етнически сърби сменят регистрационните номера на автомобилите си

Десетки етнически сърби в Северно Косово записват колите си с легални регистрационни номера преди крайния период - 1 декември. Много водачи се подредиха на опашка в полицейските центрове в Северна Митровица, с цел да бъдат тествани колите им и да бъдат сменени регистрационните им табели. Някои от тях бяха подтикнати да създадат това с финансов тласък от управляващите.

След 1 декември, т.е. след крайния период, косовската полиция няма да блокира северната част на Митровица. Косовската полиция ще смята тези коли за нерегистрирани коли. Така че те не би трябвало да бъдат в придвижване. Полицаите ще стопират тези коли, ще им вземат регистрационните номера и ще издават фиш.
Ветон Елшани, представител на полицията в Северна Митровица

Местните управляващи предложиха всеки, който се записва до 31 октомври, да не заплаща нито налог, нито такса за регистрация на транспортното средство. След приключването на крайния период всяка табела с надпис " KM " за Косовска Митровица ще стане противозаконна. По пътищата ще се позволяват единствено транспортни средства с табели с надпис за Република Косово.

Сменям си номерата, тъй като към този момент няма да мога да карам с табела Косовска Митровица. Косово е територия, обитаема най-вече с етнически албанци, само че в северната част на страната болшинството са етнически сърби.
Светлолик Радованович, етнически сърбин 
Приветстваме волята от членовете на нашата общественост в четирите северни общини за регистрация на транспортни средства. Това е в сходство с последното решение на държавното управление на Република Косово. Към сегашния миг към 3000 жители към този момент са записали своите транспортни средства, като се възползват от финансовите тласъци.
Нора Фетоши, представител на Министерството на вътрешните работи

Регистрацията на транспортни средства беше една от аргументите четирима общински представители от етнически сърби да изоставен постовете си предходната година.

Те стачкуваха против решението на косовското държавно управление да забрани издаването на регистрационни табели за транспортни средства от Сърбия. Сръбски депутати, прокурори и полицейски чиновници също напуснаха постовете си в локалната власт.

Напрежението в северната част на страната и в връзките със прилежаща Сърбия продължав а, изключително след смъртоносната престрелка на 24 септември. Около 30 сръбски въоръжени лица се сражаваха с косовската полиция, при което един чиновник и трима въоръжени лица бяха убити.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР