Десет клуба от efbet Лига са се подписали в декларация,

...
Десет клуба от efbet Лига са се подписали в декларация,
Коментари Харесай

10 клуба от efbet Лига искат прекратяване на шампионата

Десет клуба от efbet Лига са се подписали в декларация, с която приканват настоящия футболен сезон у нас да бъде прекратен. Причината за това е, че в официалното съобщение, изпратено до БФС, че се " основава обстановка на неустановеност и съществува действителна заплаха шампионатите да не могат да бъдат продължени ". Както е известно, световната пандемия от ковид отсрочи съвсем всички спортни прояви на земното кълбо, като това засегна и родния футбол. Цели 10 клуба от елита на България са съгласни с това решение, като три не са дали своя отговор. Единствено Берое е срещу шампионата да бъде прекъснато.
" Уважаеми господа,
След въвеждането на изключително състояние и възбраната за осъществяване на подготвителна активност и за осъществяване на футболни срещи от календара на всички футболни шампионати на БФС за неустановен интервал от време, се основава обстановка на неустановеност и съществува действителна заплаха шампионатите по футбол за сезон 2019-2020 да не могат да бъдат продължени и приключени.
Ако актуалната обстановка на неопределеност продължи и клубовете не са наясно дали ще продължат съответните шампионати, това би довело до спомагателни загуби и разноски, изключително за клубовете в професионалния футбол, който действително няма да са в положение да действат обикновено. Освен това професионалните клубове би трябвало да са в положение да възнамеряват възможни неплатени отпуски или съкращения на футболистите си, а сега това е невероятно. Свидетели сме на решения на няколко футболни федерации в тенденция в допълнение удължение на интервала на прекратяване на шампионатите им: шампионата на Италия е спряно най-малко до 03.05.2020г., срещи от Висшата Лига на Англия ще се играят вероятно след 30.04.2020г. Австрийската Бундеслига отсрочи шампионатите си най-малко до 01.05.2020г. Твърде евентуално е шампионатите от календара на БФС да не могат да бъдат възобновени преди месец май или юни 2020 и да не могат да приключат в период, което е в допълнение съображение за актуалното ни предложение. Считаме, че здравето и животът са от първостепенно значение.
Паралелно с това, с цел да се резервира опцията за осъществяване на бъдещо състезание по футбол и да се избегне банкрут на футболни клубове предлагаме следното:
1. Да се приключи шампионата на efbet Лига и Втора професионална лига за сезон 2019-2020 и да се разгласи моментното класиране за дефинитивно.
2. Да се приключи шампионата за купата на България и тази година да не се излъчва победител в този шампионат.
3. За участници в шампионатите на УЕФА да се дефинират първите 4 в класирането на efbet Лига все още. (УЕФА дава независимост на локалните федерации да управляват шампионатите и шампионатите си и не не разрешава при преустановяване на шампионата и/или другите национални шампионати в избран миг, локалната федерация да излъчи участници в шампионатите на УЕФА. Единственото безусловно ограничаване е, че избраните клубове следва да са лицензирани за шампионатите на УЕФА от страна на БФС).
4. Да бъде избран за отпадащ във Втора професионална лига, последният в класирането на efbet Лига все още.
5. За сезон 2020-2021-ако се организира подобен, да се усили съставът на Първа професионална лига на 16 тима и надлежно в нея да се класират първите три тима от Втора професионална лига все още на преустановяване на шампионатите. Допълнителните елементи по формата на шампионата на efbet Лига и Втора лига (начин на осъществяване, изпадащи и класиращи се) следва да се посочи в допълнение преди началото на сезон 2020-2021.
Клубове от efbet Лига: ПФК АРДА-КЪРДЖАЛИ, ПФК ЛУДОГОРЕЦ-РАЗГРАД,ПФК ЛОКОМОТИВ-ПЛОВДИВ,ПФК ЧЕРНО МОРЕ-ВАРНА, ПФК БОТЕВ-ПЛОВДИВ, СФК ЕТЪР-ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ФК ЦАРСКО СЕЛО, ПОФК БОТЕВ-ВРАЦА, ФК ДУНАВ-РУСЕ, ФК ВИТОША-БИСТРИЦА
(ПФК ЦСКА-СОФИЯ, ПФК ЛЕВСКИ И ПФК СЛАВИЯ СОФИЯ не са дали отговор, а ПФК БЕРОЕ-СТАРА ЗАГОРА е срещу предлагането.)
Клубове от ВПЛ също са съгласни с предлагането.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР